Facebook a testat drona care va aduce internetul în zonele izolate

Data: 22/07/2016 | Autor: .

Facebook a testat drona care va aduce internetul în zonele izolate

Facebook a realizat primul test cu prototipul dronei Aquila, destinată furnizării accesului la internet în zonele izolate de pe glob, din America de Sud până în Africa şi Asia, relatează GadgetReport.ro

Aquila este controlată de un sistem automatizat şi va zbura, cu ajutorul propulsiei oferită de energia solară, la 18.000 km, sub altitudinea la care sunt plasați sateliți, putând astfel, în teorie, să ofere conexiuni mai rapide și mai stabile la internet decât varianta prin satelit.

Drona are aripi de 50 de metri, cantaresc 160 de kilograme si pot cara pana la 32 de kilograme de echipament.
Facebook și-au propus drept țintă ca drona Aquila să zboare în continuu trei luni. În cadrul testului efectuat pe 28 iunie,făcut public astăzi de Facebook, drona ar fi reuşit să zboare timp de 90 de minute, deși inițial fusese programată pentru un zbor de jumătate de oră.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat, cu mai multe ocazii, ca planul sau este de a dubla numarul utilizatorilor la 2 miliarde.
Si Google se pregateste sa lanseze o serie de baloane cu care sa aduca internet in zonele izolate.
La fel ca Facebook, principala tinta a Google o reprezinta Africa, acolo unde traiesc cateva sute de milioane de potentiali clienti.
Baloanele ar urma sa fie lansate in urmatorii cinci ani si sa zboare deasupra continentului negru, la 20 de kilometri altitudine.