Adio, KickassTorrents! Site-ul de torenţi a fost închis

Data: 21/07/2016 | Autor: .

Adio, KickassTorrents! Site-ul de torenţi a fost închis

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de torenţi, KickassTorrents (KAT), a fost închis, iar hackerul care îl deţinea a fost arestat, anunţă TorrentFreak, citat de GadgetReport.ro

Polonezul Artem Vaulin, în vârstă de 30 de ani, cel care a construit site-ul în 2008, a fost reţinut de autorităţi în baza unui mandat de arestare internaţional, care vizează comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi încălcarea legislaţiei privind drepturile de autor.

Mandatul de arestare a fost lansat după ce autorităţile americane au primit plângeri de la mai mulţi producători de filme, seriale şi programe software, paguba produsă de site fiind evaluată la 1 miliard de dolari.

Americanii au cerut extrădarea lui Vaulin în SUA, urmând ca hackerul să fie judecat de tribunalul din Chicago.

Autorităţile au îngheţat, totodată, şi conturile companiei Cryptoneat, prin care Artem Vaulin îşi derula afacerile la nivel internaţional.

Arestarea lui Vaulin demonstrează că cyber-criminalii nu se pot ascunde de justiţiei”, a declarat asistentul procurorului general din Chicago, Leslie Caldwell.

KickassTorrents a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai populare site-uri de torenţi, depăşind ca audienţă inclusiv celebrul Pirate Bay. Potrivit autorităţilor americane, site-ul se afla pe locul 69 în topul celor mai accesate site-uri de pe internet, cu peste 50 de milioane de vizitatori unici pe lună.