Orange a testat, in premiera, internetul mobil de 1 Gbps

Data: 14/07/2016 | Autor: .

Orange a testat, in premiera, internetul mobil de 1 Gbps

Orange a testat, în premieră pentru România, internetul mobil de 1 Gbps. Testul a fost posibil prin utilizarea simultană a spectrului din mai multe frecvențe, folosind o rețea locală modernizată și un terminal prototip furnizat de Huawei, relatează compania, într-un comunicat de presă, citat de GadgetReport.ro

Infografic 4G OrangePrin această inovație, Orange își propune să arate o perspectivă a felului în care utilizatorii se vor bucura de conținut în viitor. Aceste viteze vor permite consumul de conținut pentru formatele de tipul video 4K, pentru realitatea virtuală, realitatea augmentată, pentru filmările cu ajutorul dronelor, sau pentru servicii IoT, ce vor fi dezvoltate în următorii ani.

Orange si-a extins, recent, acoperirea 4G pe rutele A1 (București – Pitești), A2 (București – Constanța) și A3 (București – Ploiești), pe DN1 (București – Brașov) și DN39 (Constanța -Vama Veche). Pentru cei care aleg să plece în vacanță cu trenul, Orange permite accesul la viteze 4G în anumite garnituri de pe rutele feroviare care leagă Bucureștiul de Constanța și de Brașov.

Orange ofera, totodata, o soluție Wi-Fi on board, montat la bordul masinii. Router-ul auto oferă conexiuni stabile pentru până la 10 dispozitive simultan. Hotspot-ul 4G generat este ideal cei care vor să se bucure de conținut pe perioada călătoriei.