Fascinant! Vizitează Palatul Buckingham cu telefonul, în 360 grade!

Data: 1/02/2016 | Autor: .

Fascinant! Vizitează Palatul Buckingham cu telefonul, în 360 grade!

Palatul Buckingham, cea mai importantă reşedinţă a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, poate fi vizitată cu ajutorul telefonului mobil sau a tabletei, într-o călătorie tridimensională pe internet. Peste 400 de mii de oameni au intrat deja pe clipul video lansat de Google pe Youtube.

În cadrul călătoriei virtuale, Anna Reynolds, curatoarea Palatului Buckingham, îi conduce pe vizitatori prin mai multe încăperi, de la intrarea de gală la Sala Tronurilor.

Vizitatorii virtuali au şi ocazia unică de a intra prin uşa secretă din Palatul Buckingham, care este folosită de Elisabeta a II-a cu prilejul recepţiilor.

Clipul video, de aprox. 10 minute, este filmat într-un unghi de 360 de grade, astfel că, rotind telefonul, veţi putea vedea toate detaliile sălilor din palat.

Atenţie, uitaţi-vă la clip numai in aplicatia Youtube, cu telefonul sau tableta, pentru a putea vedea imaginile în format VR. Asa ca apasati pe titlul filmului de mai jos, pentru a fi transferat catre aplicatia Youtube.

Situat în Westminster, Palatul Buckingham este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali.

Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, clădirea care formează partea principală a palatului de astăzi a fost construită pentru ducele de Buckingham în 1705. Regele George III-lea a cumpărat-o în 1761 ca o reședință privată pentru Regina Charlotte.

Palatul Buckingham a devenit oficial palat regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837.

Ultimele modificări structurale au fost facute la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, incluzând fațada estică a palatului care cuprinde bine-cunoscutul balcon de unde Familia Regală salută mulțimile din Piața Victoria.

Încăperile de stat, folosite în ceremonii oficiale și de stat sunt deschise publicului în fiecare an, în august și septembrie.