Fauda, Netflix, sezonul 4: Un serial plin de senzații tari, poate cel mai bun sezon din serie

Data: 20/01/2023 | Autor: .

Euphoria, Homeland și In Treatment se numără printre serialele de succes produse de televiziunea israeliană. Dincolo de acestea, thrillerul Fauda este ceva aparte, un serial tulburător şi plin de semnificaţii. Fauda a revenit pe Netflix pentru un al patrulea sezon cu adevărat spectaculos.

Fauda – „haos” în ebraică – a fost lăudat pentru portretizarea imparțială a conflictului dintre Mossad și Armata Israelului, pe de o parte, și Hamas și Hezbollah, pe de altă parte. Lumea pe care o descrie este desenată în infinite nuanțe de gri. Avem de-a face cu un Neverland moral în care toată lumea este compromisă, iar binele și răul sunt lăsate să se ofilească sub soarele Orientului Mijlociu.

Dar există un lucru care poate fi prea mult realism, așa cum a descoperit echipa de producție când camerele de filmat erau pe cale să înceapă să filmeze pentru seria a patra la începutul anului 2022. Filmările urmau să înceapă în Kiev – care servea drept dublură pentru Bruxelles – când tancurile rusești au ajuns la granițe. S-a făcut o schimbare grabnică la Budapesta.

Netflix's Fauda

Aceasta este prima dată când Fauda a devenit internațional. Nu că cineva o va confunda cu Misiune Imposibilă sau James Bond. Chiar și Daniel Craig, în cea mai morocănoasă formă a sa, este pus în umbră de antieroul Fauda, Doron Kavillio (interpretat de co-creatorul serialului, Lior Raz), un comandant cu cicatrici de luptă din unitatea de elită israeliană sub acoperire, Mista’arvim.

Doron este un cal de luptă cu o încruntare care îngheață sufletul și cu grațiile sociale ale unui pitbull iritabil. De asemenea, el este prins în capcană de trecutul său și este atras înapoi când fostul său șef, căpitanul Ayub (Itzik Cohen), este contactat de un agent din Bruxelles. Agentul Omar (Amir Boutrous) are alte secrete.

Cu scene de bătălie care se succed ca într-un joc video, Fauda oferă o experienţă plină de adrenalină. Cu toate acestea, nu pierde niciodată din vedere costul uman al conflictului – iar această calitate neclintită este ceea ce îl face atât de captivant.