Cine este interpretul lui Vlad Țepeș în serialul „Rise of Empires: Ottomans”

Data: 5/01/2023 | Autor: .

Cine este interpretul lui Vlad Țepeș în serialul „Rise of Empires: Ottomans”

Serialul „Rise of Empires: Ottomans”, care prezintă lupta dintre sultanul turc Mehmed al II-lea  și Vlad Țepeș face furori pe Netflixul românesc. Multă lume s-a întrebat cine este actorul care îl interpretează pe Vlad Ţepeş în acest film foarte bine realizat din punctul nostru de vedere.

Numele acestuia este Daniel Nuță, un actor care în trecut a jucat în serialul „Adela” difuzat de Antena 1.

Daniel Nuță s-a născut în anul 1993, în Brănești, județul Ilfov. Acesta a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti, în 2015. De atunci, Daniel s-a bucurat de câteva roluri importante, în domeniu.

Daniel Nuță

Înainte de a intra în lumea teatrului, Daniel Nuță își dedica timpul sportului. Acesta a practicat înot, baschet și patinaj.

Pe parcursul carierei sale, a îmbrățișat mai multe roluri, atât în teatru, cât și în seriale precum Sacrificiul sau Adela.

Daniel a avut primul său rol în 2016, în serialul TV de producție FX numit Tyrant. De asemenea, acesta a lucrat pentru mai multe scurtmetraje independente premiate în festivaluri de film naționale și internaționale.

Iată lista proiectelor din care a făcut parte actorul:

  • Sacrificiul (2020),
  • Adela (2021),
  • Filmul Dragonheart Vengeance (2020),
  • High Strung Free Dance (2016),
  • Eroii de la podul Jiului (2020),
  • Watcher (2021)

Vlad The Impaler

Daniel Nuță

Actorul a povestit pentru tvmania cum a reușit să obțină rolul și cum a colaborat cu Radu Micu, celălalt actor român din aceasta producție.

„În ‘Rise of Empires: Ottomans’, scenariștii l-au numit Vlad Dracula, un nume mult mai sonor la nivel internațional. Rar este pronunțat pseudonimul lui în engleză, Vlad The Impaler, toată lumea îi spune Vlad Dracula.

Vladul meu este un bărbat puternic, psihologic vorbind, fără prea multe temeri și un strateg extraordinar. Și-a câștigat respectul în fața oamenilor lui. Toată lumea știe că este imprevizibil.

Am mizat foarte mult pe acest gen de imprevizibilitate și surpriză constantă. Niciodată să nu știi ce gândește, să te surprindă mereu. În același timp, gândește fiecare acțiune, analizează ce urmează să facă inamicul și este mereu cu 3 pași înaintea adversarului”, a dezvăluit Daniel Nuță pentru sursa citată.

„A fost o bucurie să aflu că nu sunt singurul actor român de acolo. Petreceam foarte mult timp împreună prin Istanbul pentru că aveam în principiu același program de filmare. Mai mult decât atât, eram în general amândoi pe set, personajul lui fiind comandantul de arme al lui Vlad.

Cum ai ajuns să faci parte din distribuția docu-dramei Netflix? Povestește-ne puțin despre acest punct atât de important al carierei tale.

Cum se întâmplă de obicei în proiectele cinematografice, mai ales la acest nivel, am trecut printr-un proces lung de casting. Producția Netflix a cerut neapărat actori români pentru rolul lui Vlad și pentru rolul lui Radu cel Frumos, fratele de sânge mai mic al lui Vlad. Intuiția sclipitoare a regizorului a fost să nu îl ia pe Radu cel Frumos din România, cu care oricum aveam foarte puțină interacțiune, ci să îl ia pe Dimitrie, comandantul de arme al lui Vlad”, a mai spus Daniel Nuță.