FBI, pe urmele Darknet. Partea nevăzută a internetului

Data: 23/06/2016 | Autor: .

darknet-540x304

FBI a declanşat o amplă anchetă în partea necunoscută a internetului, Darknet, acolo unde hackerii sunt tot mai puternici. Agenţii de securitate americani au informaţii că există sute de site–uri folosite pentru activităţi ilegale: de la angajarea hackerilor pentru spargerea unor baze de date, la cumpărarea de arme sau realizarea de paşapoarte false.

The Dark Side of the Internet, site-urile care nu sunt indexate de motoarele de căutare şi sunt folosite de infractori pentru a comunica şi a-şi derula afacerile ilegale, au intrat în atenţia FBI.

Ofiţerii serviciului american de securitate au declanşat o amplă anchetă după ce au aflat că majoritatea site–urilor vizate sunt folosite pentru activităţi ilegale: cumpărarea de arme sau paşapoarte false şi angajarea hackerilor.

De asemenea, există şi pieţe ”Darknet” care lucrează cu internetul întunecat şi care vând produse ilegale: droguri şi arme, iar vânzarea se efectuează cu ajutorul băncii digitale Bitcoin. Există chiar şi o organizaţie cu numele de ”Piaţa asasinatelor”, unde utilizatorii pot plăti pentru un asasinat.

Potrivit GadgetReport.ro, ”Internetul întunecat” face parte din reţeaua globală de internet, însă pentru a putea fi accesat este nevoie de un software special.