Filmul ,,Contagion’’ devine unul dintre cele mai vizionate filme la nivel mondial

Data: 5/03/2020 | Autor: .

Filmul ,,Contagion’’ devine unul dintre cele mai vizionate filme la nivel mondial

Pe măsură ce epidemia de coronavirus COVID-19 se răspândește în întreaga lume, thrillerul ,,Contagion’’, al lui Steven Soderbergh, devine un adevărat hit în platformele de streaming, relatează GadgetReport.ro

Thriller-ul lui Steven Soderbergh, Contagion,  are aproape un deceniu de la lansare (2011). Însă, în urma preocupărilor tot mai mari în jurul coronavirusului, filmul, o poveste fictivă despre modul în care oamenii ar putea răspunde la un virus mortal care se transmite prin aer, a ajuns în top 10 filme închiriate pe platforma iTunes din SUA. Potrivit datelor Warner Bros.,  ,,Contagion’’ a ajuns  cel de-al doilea film cel mai vizionat pentru 2020.

Coronavirusul, care provoacă boala respiratorie COVID-19  a provocat deja peste 3000 de decese și continuă să se răspândească pe tot globul. Organizația Mondială a Sănătății a declarat o urgență de sănătate publică, evaluând ulterior riscul coronavirusului la un grad „ foarte mare ”.

Diferența marcantă dintre efectele coronavirusului actual și cel din film este că Contagion prezintă un virus mult mai mortal. „Nu încercăm să speriem oamenii că vor muri cu toții”, a declarat producătorul Michael Shamberg. „Contagion a fost conceput în mod deliberat pentru a trage un semnal de alarmă, pentru a arăta că avem nevoie de mecanisme de precauție”, a mai spus acesta.

Filmul Contagion spune povestea unui femei de afaceri care se întoarce din Hong Kong în Minneapolis, iar la scurt timp moare. Autoritățile intră în alertă și o clasifică pe Beth ca fiind pacientul zero pentru o boală numită MEV-1. Bineînțeles, apar noi victime care au intrat în contact cu acesta, iar la scurt timp situația scapă de sub control, orașele americane căzând victime jafurilor, violenței.

MEV-1 este prezentat drept un amestec de materiale genetice provenite de la virusurile porcilor și liliecilor – cele care au generat SARS și MERS în realitate.  Mai departe trebuie să urmăriți filmul ca să vedeți ce se întâmplă.

Concluzia lui Contagion este că „ în final, întotdeauna va exista o soluție și umanitatea se va recupera’’.

Filmul nu l-am găsit pe Netflix, insa il puteti vedea pe unul dintre site-urile de filme online precum acesta.