‘Find My Mobile 1’ Mistake. Greșeala uriașă făcută de Samsung la nivel global

Data: 20/02/2020 | Autor: .

‘Find My Mobile 1’ Mistake. Greșeala uriașă făcută de Samsung la nivel global

Samsung a provocat panică în această dimineață în rândul utilizatorilor de telefoane și tablete, după ce a trimis o notificare cu un mesaj bizar ,,Find My Mobile 1 1’’. Mesajul a ajuns pe milioane de gadgeturi Samsung din întreaga lume, realatează GadgetReport.ro

Notificarea a fost primită și pe telefoanele din România. Un cititor GadgetReport.ro ne-a scris că a primit notificarea și a crezut că cineva încearcă să-i acceseze telefonul. ,,Scria doar Find My Mobile 1 1, fără nicio explicație. Cînd am apăsat pe ea, nu mi-a afișat nimic. Am crezut că cineva încearcă să intre pe telefonul meu, folosindu-se de faptul că am bluetooth-ul deschis și că sunt conectat la date pe Wi-Fi-ul de la firmă. M-am temut să nu îmi fure datele de pe carduri etc.’’, a declarat acesta.

Și în redacția Gadgetreport.ro, telefoanele Samsung au primit acest mesaj ,,My Mobile 1 1”. În urma întrebărilor primite de la utilizatori, Samsung a reacționat public și a afirmat că a fost vorba de o eroare de sistem. Inginerii Samsung au făcut un test pe infrastructura Android și, din greșeală, a fost afișată acest mesaj.

Oricum, dincolo de scuzele Samsung, rămân multe semne de întrebare. Lucrează Samsung la un nou produs, un sistem de notificare pentru toți utilizatorii? Este o nouă formă de publicitate, prin notificări, pe care Samsung o testează? Cât de vulnerabile sunt telefoanele Samsung la astfel de acțiuni?