Firefox 16, greseala uriasa. Cum sunt pusi in pericol utilizatorii

Data: 11/10/2012 | Autor: .

Daca ati descarcat noul browser Mozilla, Firefox 16, ar fi bine sa reveniti la versiunea precedenta, 15.0.1. Nu de alta dar noul browser contine cateva brese importante de securitate.

Informationweek relateaza ca principala problema cu care noul browser se confrunta o reprezinta „imposibilitatea de a bloca scurgerea de informatii a site-urilor pe care utilizatorii de Firefox le viziteaza.”

In total ar fi vorba insa de 16 vulnerabilitati depistate in noua versiune a browserului.

Utilizatorii au fost, astfel, rugati sa revina la varianta precedenta, pana cand „cateva erori vor fi rezolvate”. Mozilla a precizat ca „numai un numar limitat de utilizatori a fost afectat” si a oprit posibilitatea de a downloada upgrade-ul.

„In acest moment nu avem informatii ca acea problema a fost exploatata de catre cineva pe internet. Firefox 16 a fost oprit in acest moment  donwload-ul de pe site si userii vor fi upgradati automat la acest nou serviciu odata ce el va fi sigur. Ca o masura de precautie, utilizatorii pot reveni la versiunea 15.0.1.”, a declarat Michael Coates, directorul de securitate de la Mozilla.

Firefox are 450 de milioane de utilizatori la nivel global.