Folosirea dronelor de Politie, un pericol public? (VIDEO)

Data: 19/08/2012 | Autor: .

Asociatia Internationala a Politistilor (International Association of Chiefs of Police) se teme ca folosirea dronelor pentru monitorizarea spatiilor publice ar putea aduce la revolte. Organizatia a remis autoritatilor din mai multe tari un set de recomandari in care afirma ca folosirea robotilor de supraveghere video trebuie facuta cu mare atentie, pentru a nu afecta linistea publica, scrie The Hill. 

“Trebuie descurajata puternic folosirea acestor echipamente”, afirma IACP. Daca totusi se ajunge la utilizarea dronelor, organizatia cere emiterea, in prealabil, a unui mandat de catre judecator.

The American Civil Liberties Union a protestat, de altel, fata de intentia autoritatilor americane de a folosi drone pentru a monitoriza zonele urbane rau famate.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca incepand din aceasta vara, politia din Statele Unite va incepe sa foloseasca drone (aparate de zbor fara pilot) pentru a controla mai bine fenomenul infractional. Presedintele Obama a semnat un decret prin care permite zborul robotilor.

Pana acum, legislatia Federal Aviation Administration interzicea zborul dronelor de teama ca afecteaza traficul aerian.

Potrivit noilor reglementari, citate de DGR News Service, dronele Politiei vor putea sa zboare pana la altitudini de 121 metri. Nu vor fi permise decat dronele care cantaresc mai putin de 2 kilograme.

Interesant este ca, din 30 septembrie 2015, in spatiul aerian american va avea acces liber orice drona indiferent de marime.

Potrivit New York Times, dronele vor putea sa preia monitorizeze din aer traficul rutier si zonele rau famate. Imaginile surprinse de camerele video vor fi transmise la sol wireless, iar politistii vor sti, astfel, mult mai repede care este situatia din teren.

Urmariti in clipul de mai jos un reportaj realizat de Fox News care prezinta dronele testate de politia americana.