Ford Puma, made in Romania. Imagini în premieră de la lansarea oficială  

Data: 18/02/2020 | Autor: .

Noul model Ford Puma, produs la Craiova, a debutat marți seară, oficial, pe piața românească.  Ford a afirmat, cu ocazia evenimentului de lansare, care a avut loc la Face Events din București, că noul Ford Puma are așa-numitul factor ,,wow’’, fiind o mașină cu un look modern și tehnologii pe măsură, de la conectivitatea wireless la ceasurile de bord digitale, relatează GadgetReport.ro

Noul Ford Puma este primul automobil hibrid fabricat în România, beneficiind de tehnologia de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 volți, cu baterie litiu-ion.

Ford oferă o gamă de motoare pe benzină Ford EcoBoost de 1.0 litru, produse tot la uzina Ford de la Craiova, iar din luna mai se poate opta și pentru versiunea diesel de 1.5 l EcoBlue.

Mașina are un look modern și tehnologii pe măsură, de la conectivitatea wireless la ceasurile de bord digitale. Puma utilizeaza 12 senzori ultrasonici, trei radare și două camere amplasate în jurul mașinii, pentru a oferi o gamă de tehnologii prezentate sub umbrela Ford Co-Pilot360. Acestea îmbunătățesc nivelul de protecție, șofatul și parcarea, fiind proiectate pentru a face experiență de condus mai sigură și confortabilă.

Urmărește imaginile de la lansare, în clipul de mai jos.

Ford Puma, cel mai mare portbagaj din clasa B

Ford Puma are, totodată, cel mai mare portbagaj din segmentul B, de 456 litri. Spre comparație, VW T-Roc are 445 litri, Dacia Duster are 478 litri, Renault Captur are 455 litri.

Imagini pentru ford puma

Ford Puma, prețul de lansare

Prețul special de lansare este foarte bun, în comparație cu competiția din segmentul B, în care se regăsește. Mai exact, echiparea Titanium, standard, costă 16.500 de euro, cu mai bine de 2.000 de euro sub prețul lui VW T-Roc și cu aproximativ 1.000 de euro sub nivelul unui Duster Prestige. În comparație cu EcoSport, Puma pleacă de la un nivel mai mare cu 1.100 de euro.

Potrivit Ford, echipamentele disponibile în echiparea Titanium sunt scaune față cu suport lombar și masaj, încărcare wireless pentru smartphone-uri, faruri cu tehnologie LED, precum și multe tehnologii de asistență a șoferului, cum ar fi Active City Stop, Lane Keeping Aid, Active Cruise Control.

Ford Puma este produs exclusiv la uzina Ford din Craiova, alături de modelul Ford EcoSport. Pentru introducerea în producție a noului Ford Puma, Ford a investit 200 de milioane de euro, iar uzina și-a extins programul la trei schimburi.

Uzina de la Craiova, ce a adunat investiții de peste 1,5 miliarde de euro,  a ajuns, astfel, la o capacitate de producție remarcabilă, de pe liniile de asamblare ieșind o mașină la fiecare 67 secunde, și un motor la 42 de secunde.

Imagini pentru ford puma

Segmentul SUV-urilor compacte, în care se află și Ford Puma, se bucură de o creștere semnificativă. Ford estimează că segmentul va ajunge la 16% din piață, crescând până în 2027 la 20%, inclusiv pe piața românească, acolo unde compania își propune să devină lider de piață.

Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2020. Ford estimează că motoarele electrice vor ajunge să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârșitul anului 2022.