Frumoasa si Bestia (Beauty and the Beast) spulberă recordurile în cinematografe

Data: 20/03/2017 | Autor: .

Frumoasa si Bestia (Beauty and the Beast) spulberă recordurile în cinematografe

Noua producţie Disney ,,Frumoasa si Bestia” (Beauty and the Beast) doboară record după record în cinematografele din întreaga lume. Povestea a devenit, printre altele, cel mai urmărit film cu rating PG din istoria cinematografiei, anunţă Hollywood Reporter, citat de GadgetReport.ro

Cu încasări de 170 de milioane de dolari în SUA şi 350 mil.dolari la nivel internaţional, în primul weekend de lansare, ,Frumoasa si Bestia” (Beauty and the Beast) a depăşit ,,Finding Dory” ( Pixar/Disney), care ocupa primul loc în clasament, cu 135 de milioane de dolari.

Beauty and the Beast a înregistrat, totodată, cea mai spectaculoasă lansare din luna martie în ţări precum Mexic (11.6 milioane dolari), Germania (10.7 milioane dolari) şi Spania (5.8 milioane dolari).

,,Frumoasa si Bestia” a ajuns pe locul 7 în topul celor mai de succes lansări cinematografice din SUA, depăşind Harry Potter (169.2 milioane dolari) şi apropiindu-se vertiginos de încasările lui Iron Man 3, aflat pe locul 6, cu 174 milioane de dolari.

Filmul Disney a mai bătut un record – a devenit filmul care a adus cele mai multe femei în cinematografe (70% dintre cumpărătorii de bilete). Recordul precedent era deţinut de The Hunger Games: Catching Fire şi de The Twilight Saga: New Moon.

În regia lui Bill Condon, filmul Beauty and the Beast ( Frumoasa şi Bestia), cu Emma Watson (Mrs Potts) şi Dan Stevens ( Bestia) în rolurile principale, îi mai are în distribuţie şi pe Luke Evans (Gaston), Ian McKellen (Cogsworth) şi Ewan McGregor (Lumiere).


Basmul „Frumoasa si bestia”,scris de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont in 1756, a beneficiat de numeroase ecranizări de-a lungul timpului, de la pelicula din 1903 regizată de Jean Cocteau până la cea mai recentă ecranizare în variantă franceză, „La belle et la bête”, de Christophe Gans, care a deschis Festivalul de Film de la Berlin din 2014.

,Frumoasa si Bestia” este călătoria fantastică a lui Belle, o tânără femeie strălucitoare, frumoasă și independentă, care este luată prizonieră de o fiară, un prinţ hidos, în castelul său din sălbăticie. In ciuda temerilor, ea se împrietenește cu Bestia și învață să privească dincolo de imaginea hidoasă, să vadă adevăratul prinț din interior.

Prima ecranizare a filmului animat Beauty and the Beast, realizată acum 25 de ani, a înregistrat încasări de 145 milioane de dolari.