Warner Bros vrea să relanseze seria Matrix

Data: 15/03/2017 | Autor: .

Warner Bros vrea să relanseze seria Matrix

Matrix, seria de filme SF din anii ‘2o00 cu Keanu Reeves în rolul lui Neo, ar putea fi relansată de studiourile Warner Bros, afirmă surse oficiale, pentru The Hollywood Reporter. Joel Silver, producătorul seriei Matrix, a confirmat că a discutat cu Warner Bros despre lansarea unui nou episod din Matrix, relatează GadgetReport.ro

Seria Matrix, care a promovat, în premieră, ideea unei realităţi alternative, simulată pe calculator, i-a avut în distribuţie pe Keanu Reeves, în rolul programatorului Neo, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss şi Hugo Weaving.

Dincolo de povestea SF excelentă, Matrix a declanşat o adevărată revoluţie în industria efectelor speciale, efectul de slow-motion devenind iconic.

În 1999, filmul Matrix a fost cel mai bine vândut film din SUA şi s-a situat pe locul patru la nivel de încasări, în întreaga lume. Matrix a câştigat şi patru premii Oscar.

Au urmat încă două episoade, Matrix Reloaded şi The Matrix Revolutions, care n-au mai fost la fel de populare, însă i-au adus lui Keanu Reeves una dintre cele mai mari averi din istoria Hollywood-ului.

The Hollywood Reporter speculează că, pentru relansarea Matrix, Warner Bros. ar urma să folosească reţeta Star Wars, prin dezvoltarea unor poveşti alternative.