Un gadget…fierbinte. Noul iPad se incalzeste foarte puternic

Data: 20/03/2012 | Autor: .

Abia lansat pe piata, noul iPad raporteaza si primele probleme. Cea mai grava pare a fi temperatura neobisnuit de mare. Utilizatorii tabletei s-au plans pe forumul Apple ca iPad se incalzeste atat de tare inca le este imposibil sa o mai tina in maini.

Cei de la Tweakers.net  au realizat un test pentru a vedea daca cele sesizate de utilizatori sunt reale.

Au analizat doua tablete iPad si iPad 2, iar rezultatele scanarii infrarosii au aratat un plus de 5,3 grade Celsius intre temperatura iPad 2 (28,3 grade) si cea a “new” iPad (33,6 grade Celsius)

Cele mai fierbinti zone sunt cele unde sunt localizate procesorul si bateria.

Potrivit expertilor, supra-incalzirea se datoreaza bateriei, care este mult mai mare, pentru a sustine ecranul revolutionar Retina, dar si noului procesor A5 SGX543MP4 cu grafica quad-core  care necesita resurse mai mari decat versiunea de pe iPad 2.

O alta problema sesizata de utilizatori este legata de husa speciala cu care vine tableta si care nu s-ar prinde asa cum trebuie.

Solutia recomandata de experti utilizatorilor este sa evite sa foloseasca tableta daca aceasta se supraincalzeste.

Oficialii Apple au declarat ca «noul iPad lucreaza in limitele termale normale”. “Daca utilizatorii au probleme, sa contacteze AppleCare.”, a declarat reprezentantul Apple, Trudy Muller.