GadgetReport History. Primul telefon dat de Graham Bell

Data: 25/01/2012 | Autor: .

GadgetReport.ro continua sa va prezinte imagini inedite cu gadgeturile care au schimbat lumea. Astazi va oferim un film din 1930 care prezinta momentele de succes ale lui Alexander Graham Bell, omul care a brevetat primul telefon din lume.

Extras din arhiva AT&T, filmul prezinta, in trei sectiuni, povestea fascinanta a primei convorbiri telefonice din lume, povestita de Thomas A. Watson, asistentul lui Bell, in 1926.

In prima parte, Watson descrie faimosul apel „Come here, I want you”, practic prima convorbire telefonica din istorie.

In partea a doua, este prezentata intalnirea dintreBellsi imparatul Braziliei, Dom Petro, de la Philadephia Convention. Inventatorul a fost incurajat de monarh sa continue sa dezvolte inventia despre care estima ca va schimba lumea.

In partea a treia este descrisa prima conversatie telefonica intercontinentala, realizata in 1915 intre New York si San Francisco. In scurta convorbire, Bell, aflat pe coasta de est i se adreseaza lui Watson cu expresia devenita, de asemenea, faimoasa: “iti va lua o saptamana sa ajungi aici”.

IN 1876, Graham Bell a devenit prima persoana care a brevetat un dispozitiv capabil sa emita și sa recepționeze cuvintele rostite. In transmițatorul sau microfonul lui Bell, undele sonore loveau o diafragma flexibila de care era atașat un magnet permanent.

 

Diafragma și magnetul vibrau, și un efect numit inducție electro-magnetica producea un curent variabil intr-o bobina alaturata. Acest curent variabil era transmis prin cabluri la un receptor in care trecea prin bobina unui electromagnet.

 

Curentul variabil producea un camp magnetic variabil, care facea sa vibreze o diafragma subțire de fier, pentru a reproduce vibrațiile sonore inițiale. Transmițatorul lui Bell producea doar un semnal slab, fara mijloace de a-l amplifica.