GadgetReport.ro la Realitatea TV. Existenţa „forţei” din Star Wars, dovedită ştiinţific

GadgetReport.ro la Realitatea TV. Existenţa „forţei” din Star Wars, dovedită ştiinţific

Cercetătorii olandezi au dovedit existenţa unui fenomen care se aseamănă, din multe puncte de vedere, cu celebra forţă folosită de Darth Vader, Luke Skywalker şi maestrul Yoda în Star Wars.

În cadrul unui experiment desfăşurat la Universitatea de Tehnologie Delft, ei au reuşit să influenţeze două obiecte aflate la distanţă printr-o forţă misterioasă, care trece dincolo de graniţele interacţiunii fizice.

În cadrul unui experiment menit a dovedi principiile fizicii cuantice, savanţii de la Institutul olandez de Nanoştiinţe Kavli au plasat două diamante în două locuri din colţuri opuse ale campusului Universităţii Delft.

Experţii au reuşit să pună, astfel, în legătură doi electroni, separaţi de o distanţă de 1,3 kilometri, care au schimbat informaţii între ei printr-o reacţie care sfidează legile fizicii, dezvoltând o „ţesătură” de particule subatomice.

Potrivit cercetătorilor, experimentul reprezintă cea mai puternică dovadă găsită până în prezent care sprijină principiile fundamentale ale teoriei mecanicii cuantice despre existenţa unui univers în care materia este influenţată de fenomene care depăşesc principiile fizicii clasice, iar timpul se scurge atât înainte cât şi înapoi.

Înţelegerea acestui fenomen ar putea lăsa locul dezvoltării unor tehnologii precum teleportarea şi folosirea unor forţe care ar putea rescrie modul în care percepem în prezent materia, la fel ca în Star Wars.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată  la Realitatea TV şi Realitatea FM. Toate emisiunile Gadget Show le vedeti pe canalul de youtube GadgetReport.ro