GadgetReport.ro la Realitatea TV. Nomofobia, boala dată de telefoanele mobile

Data: 13/10/2015 | Autor: .

GadgetReport.ro la Realitatea TV. Nomofobia, boala dată de telefoanele mobile

Ati auzit de nomofobie? Este vorba de o afecţiune nouă, dată de folosirea în exces a noilor tehnologii, în special a smartphone-urilor. Potrivit experţilor, teama de a rămâne fără telefonul mobil este atât de frecventă, încât a capătat şi o denumire ştiinţifică – nomofobia (no-mobile-phone-phobia).

Potrivit expertilor, printre simptomele acestei fobii se numara: imposibilitatea de a inchide telefonul, verificarea obsesiva a apelurilor pierdute, e-mailului si a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu incarcat la capacitate maxima si incapacitatea posesorului de a se desparti de dispozitiv, inclusiv atunci cand foloseste toaleta.

Psihologii spun că tratamentul este unul similar oricărei dependenţe – renunţarea treptată la gadgeturi şi găsirea unor alternative viabile.

Experţii de la Universitatea Birmingham, din Marea Britanie, afirmă că, dincolo de nomofobie, folosirea smartphone-urilor slăbeşte memoria, astfel că utilizatorii care abuzează de tehnologie riscă să fie incapabili, pe termen lung, să dezvolte amintiri.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus. Dacă vreţi să vedeţi toate înregistrările emisiunii TV, le găsiţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro