GadgetReport.ro la Realitatea TV. S-au descoperit ruinele oraşului biblic Sodoma

GadgetReport.ro la Realitatea TV. S-au descoperit ruinele oraşului biblic Sodoma

După 10 ani de muncă, un arheolog din Statele Unite afirmă că a descoperit ruinele oraşului biblic Sodoma, peste care Dumnezeu ar fi turnat pucioasă, pentru a pedepsi desfrâul locuitorilor lui.

Misterul oraşelor biblice Sodoma şi Gomora, precum cel al Atlantidei, a stimulat de-a lungul secolelor zeci dacă nu sute de arheologi.

Unul dintre ei, Steven Collins, profesor la Trinity Southwest University din Albuquerque, din Statele Unite, a anunţat că a descoperit locul în care se afla în Antichitate oraşul Sodoma, în sudul Văii Iordanului, într-un loc numit Tall el-Hammam.

După 10 ani de cercetări, arheologul şi echipa sa au anunţat că au descoperit „o mină de aur de structuri monumentale antice şi artefacte”, care sugerează că situl era un oraş influent în epoca bronzului, între 3.500 şi 1540 î.e.n.

Vestigiile numără rămăşiţele unui uriaş zid de apărare, fundaţia unui palat şi un sistem complex de portaluri.

Steven Collins afirmă că dovezile atestă faptul că acel oraş a avut parte de un sfârşit brusc, spre sfârşitul epocii bronzului mijlociu, moment care ar coincide cu perioada în care personajele biblice Abraham şi Lot s-ar fi aflat pe Pământ.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro