GadgetReport.ro la Realitatea TV. Telepatia devine realitate

Data: 5/10/2015 | Autor: .

telepatia devine realitate

Cercetătorii de la Universitatea Washington au inventat o modalitate pentru a conecta creierele a doi oameni, prin intermediul internetului. Tehnologia permite transferul de date cu ajutorul undelor cerebrale, iar această metodă tinde să demonstreze existenţa telepatiei!

Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii americani au conectat voluntarii, aflaţi la distanţă unii de alţii, la encefalografe şi le-au proiectat o serie de întrebări şi imagini.

Datele preluate cu ajutorul undelor cerebrale au fost conectate prin internet şi, spre surpriza cercetătorilor, voluntarii au intrat într-un fel de conexiune senzorială, astfel că aceştia au oferit aceleaşi răspunsuri în peste 70 la sută din cazuri.

Experimente similare de conectare a două creiere au fost realizate pe animale, precum şobolani şi maimuţe. Un alt proiect a vizat transmiterea semnalelor cerebrale de la oameni la şobolani, relatează Newsweek

În acel studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, semnalul cerebral de la om a fost direcţionat spre cortexul motor al unui şobolan adormit, făcându-l pe rozător să îşi mişte coada. Cercetătorii au descoperit astfel că omul era capabil să controleze mişcarea cozii şobolanului în 94% din cazuri.

Potrivit experţilor, acest domeniu de cercetare, ce pare că ţine de domeniul ştiinţifico-fantasticului, are un potenţial uriaş şi în diverse aplicaţii din viaţa reală. Experţii afirmă că, în viitor, nu este exclus să putem să controlăm diverse dispozitive cu puterea minţii, de la obiectele de uz casnic la automobile.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.