Vrei o excursie pe Lună? În curând în ofertele Moon Express

Vrei o excursie pe Lună? În curând în ofertele Moon Express

Compania californiană Moon Express pregăteşte primele călătorii turistice pe Lună! Firma a semnat un contract pentru cinci lansări cu compania Rocket Lab, primele două urmând să aibă loc în 2017.

Potrivit Space.com, primele misiuni se vor desfăşura sub formă de test, fără echipaj uman. Acestea vor avea drept obiectiv aselenizarea în siguranţă a unui modulul robotizat şi testarea diferitelor sisteme de bord.

„Principalul obiectiv al companiei noastre este de a demonstra că putem oferi servicii complete — nu doar aselenizarea, ci şi revenirea de pe Lună”, a declarat Bob Richards, co-fondator şi CEO al companiei Moon Express, citat de Agerpres

Dacă aselenizarea modulului MX-1 se va desfăşura fără probleme încă de la prima misiune, „am putea să căpătăm încredere şi să încercăm să aducem şi nişte mostre înapoi”, a adăugat el, precizând că revenirea pe Pământ cu mostre de pe Lună reprezintă un obiectiv fixat pentru cea de-a treia misiune, dar poate fi încercat şi mai devreme în funcţie de modul în care decurg celelalte două misiuni.

Semnarea acestui contract impune compania Moon Express drept marea favorită la câştigarea premiului „Google Lunar X Prize”, un premiu în valoare de 20 de milioane de dolari ce va fi oferit pentru aselenizarea unui modul robotic construit din fonduri private până la sfârşitul anului 2017.

În prezent în competiţia pentru Google Lunar X Prize mai sunt implicate 16 echipe.

Misiunea celor de la Moon Express ar urma să coste 4,9 milioane de dolari.