GadgetReport.ro la Realitatea TV. FBI, pe urmele Darknet. Ce ascunde partea nevăzută a internetului

darknet

FBI a declanşat o amplă anchetă în partea necunoscută a internetului, Darknet, acolo unde hackerii sunt tot mai puternici. Agenţii de securitate americani au informaţii că există sute de site–uri folosite pentru activităţi ilegale: de la angajarea hackerilor pentru spargerea unor baze de date, la cumpărarea de arme sau realizarea de paşapoarte false.

The Dark Side of the Internet, site-urile care nu sunt indexate de motoarele de căutare şi sunt folosite de infractori pentru a comunica şi a-şi derula afacerile ilegale, au intrat în atenţia FBI. Ofiţerii serviciului american de securitate au declanşat o amplă anchetă după ce au aflat că majoritatea site–urilor vizate sunt folosite pentru activităţi ilegale: cumpărarea de arme sau paşapoarte false şi angajarea hackerilor.

De asemenea, există şi pieţe ”Darknet” care lucrează cu internetul întunecat şi care vând produse ilegale: droguri şi arme, iar vânzarea se efectuează cu ajutorul băncii digitale Bitcoin. Există chiar şi o organizaţie cu numele de ”Piaţa asasinatelor”, unde utilizatorii pot plăti pentru un asasinat.

Potrivit GadgetReport.ro, ”Internetul întunecat” face parte din reţeaua globală de internet, însă pentru a putea fi accesat este nevoie de un software special sau dacă îi ştii adresa.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM.

Tot din înregistrarea video de mai jos aflaţi cum arată noile telefoane Google Nexus şi gadgeturile care transformă orice televizor şi boxă în unele inteligente, cu numai 35 de dolari.