GadgetReport.ro TV. Li Fi, tehnologia care va revoluţiona internetul

li-fi-tehnologie-gadgetreport.ro

Internetul va trece, în următorii ani, printr-o adevărată revoluţie! Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat o tehnologie care va face transferul de date de peste 100 de ori mai rapid decât în prezent. Astfel că site-urile, clipurile video şi transmisiile live se vor încărca instant.

Tehnologia Wi-Fi este deja depăşită. Viitorul aparţine inovaţiei Li-Fi care va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină.

Dezvoltată încă din 2011 de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, tehnologia transmite datele prin intermediul unor lumini LED.

În urma testelor făcute în diverse medii, specialiştii au reuşit să transmită date la viteze de pana la 96 Mbit/s in interiorul cladirilor. Expertii au reusit sa testeze si o rata de transfer de peste 1,6 Gbp/s, de peste 100 de ori mai rapidă decât clasicul Wi-Fi.

Potrivit GadgetReport.ro, asta înseamnă că site-urile, clipurile video şi transmisiile live se vor încărca instant, fără niciun fel de întreruperi.

Interesant este ca semnalul Li Fi nu trece prin pereţi, iar reteaua este astfel mai sigura impotriva hackerilor fata de Wi-Fi.

Tehnologia Li Fi va putea fi folosită în zone sensibile electromagnetic, cum ar fi avioane, spitale sau centrale nucleare, fara a provoca interferențe. La capitolul minusuri, expertii noteaza raza mica de acțiune, fiabilitatea scazuta și costurile mai mari de instalare.

Noua tehnologie va fi implementată în următorii 5 ani, asta mai cu seamă că spectrul de unde radio pentru Wi-Fi a ajuns la limită.

Mai multe companii, printre care şi startup-ul PureLiFi, au dezvoltat deja prototipuri care folosesc această nouă tehnologie.

Aflaţi detalii şi vedeţi mai multe informaţii în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Toate înregistrările emisiunii le vedeţi pe canalul de youtube GadgetReport.ro.