Cum faci ca internetul să se încarce mai repede

Cum faci ca internetul să se încarce mai repede

Ai observat că laptopul sau PC-ul se mişcă tot mai greu, că paginile de internet se deschid cu întârziere, că Word-ul, eXcel-ul, programele de vizionat filme şi muzica abia se încarcă? Probabil calculatorul tău este plin de temporale, de tot felul de junk-uri, aşa că este timpul să îţi cureţi cache-ul şi cookies-urile.

De fiecare dată când intri pe internet, descarci pachete de informaţie, cunoscute mai mult sub numele de “temporale”. Browserul, fie el Mozilla, Chrome, Explorer, Edge, Opera sau Safari, le păstrează pentru ca data viitoare să le preîncarce. În teorie, asta înseamnă că site-urile ar trebuie să se mişte mult mai repede.

De la teorie la fapte este însă o cale lungă. Multe dintre date întră în conflict cu cele noi, iar astfel apar întârzierile în accesarea site-urilor.

Pentru a avea tot timpul un browser curat şi rapid, trebuie să faci câteva lucruri foarte simple. Le vom prezenta pe rând, în funcţie de browser-ul cu care intri pe internet.

Cum faci ca internetul să se încarce mai repede pe GOOGLE CHROME

chrome-cache-settings-625x412

Pentru a sterge datele, trebuie sa intri in SETTINGS si sa dai click pe CLEAR BROWSING DATA.
In pasul 2, trebuie sa selectezi “EMPTY THE CACHE” si sa alegi sa stergi informatiile de la instalare si pana in prezent.

chrome-cache-settings-625x412 google-chrome-cache-delete-625x390

Cum faci ca internetul să se încarce mai repede pe MOZILLA FIREFOX

Procedura este similara si pentru Mozilla. Intri in SETTINGS si dai click pe OPTIONS si apoi pe ADVANCED. Dai click apoi pe NETWORK, pe CLEAR NOW si apoi pe OK.

image-37-589x301image-42-528x591

Cum faci ca internetul să se încarce mai repede pe INTERNET EXPLORER/EDGE

In cazul browserelor Edge sau Explorer de la Microsoft, pentru a sterge datele trebuie sa intri pe SETTINGS/ INTERNET OPTIONS/ GENERAL/ DELETE, asa cum puteti vedea in imaginile de mai jos.
Va sfatuim sa nu selectati PASSWORDS, pentru ca altfel va trebui sa introduceti din nou toate parolele folosite pe site-urile voastre preferate.

ie-cache-delete-625x412

Cum faci ca internetul să se încarce mai repede pe APPLE SAFARI

In cazul browserului SAFARI, pentru a sterge datele trebuie sa intrati in PREFERENCES/ ADVANCED iar apoi sa selectati Show Develop menu in menu bar. Apasati apoi pe meniul Develop si dati click pe Empty Caches.

screen-shot-2013-11-26-at-9-03-03-am-625x625