Misterele paranormale din Pădurea Hoia-Baciu, subiect de film

Misterele paranormale din Pădurea Hoia - Baciu, subiect de film

Pădurea Hoia-Baciu, de la marginea Clujului, continuă să stârnească controverse. Nu puțini sunt aceia care susțin că locul este bântuit, că aici au loc fenomene stranii, inexplicabile. O echipă de entuziaşti a lansat în aceste zile proiectul unui documentar turistic menit să promoveze pădurea bântuită.

Proiectul ”The Hoia-Baciu Forest. Truth or Legend”, realizat de Cosmin Giurgiu, împreună cu echipa de la Lara Media Production, va fi lansat de Saturnalii, la mijlocul lunii decembrie.

Documentarul despre Pădurea Hoia-Baciu va spune povestea fenomenelor neobişnuite semnalate în pădurea de 300 de hectare, considerat un loc al groazei şi un mister pentru cercetători. Filmul va conține scene filmate atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, tehnica folosită fiind aceea a unui film documentar artistic, relatează GadgetReport.ro

ozn-padurea baciu-gadgereport.ro”Pe tărâmul mitic al Transilvaniei, în Pădurea Hoia–Baciu,  doar un singur loc îți pune la încercare toate simțurile. Este posibil să te simți captiv într-o pădure de 300 de hectare?” sunt cuvintele cu care începe trailerul filmului, rostite de vocea inconfundabilă a vocii BBC Peter Baker.

Potrivit GadgetReport.ro, documentarul despre Pădurea Hoia–Baciu va trece în revistă relatările martorilor oculari care au observat fenomene dintre cele mai stranii precum senzaţii fizice inexplicabile, lumini de forme şi culori diverse, umbre ciudate, voci şi chipuri umane.

De-a lungul anilor, au existat relatări ale unor oameni care, atunci cînd au intrat în pădure, s-au ales cu arsuri de piele, iritaţii, dureri de cap, senzaţii amplificate de sete, anxietate şi stări de lesin. Iar în pădure au fost fotografiate şi filmate figuri geometrice sub forma de piramide, sfere, cilindri, conuri şi cuburi despre care experţii cred că au legătură cu OZN-urile. Una dintre teoriile fantastice afirmă, de altfel, că Pădurea Hoia–Baciu ar fi locul din care extratereştrii intră în lumea noastră, printr-o poartă temporală.

Pădurea Hoia–Baciu a devenit celebră printre specialiştii în paranormal şi ezoterism din întreaga lume, echipe de cercetatori cunoscuţi din Germania, Franta, Statele Unite si Ungaria vizitând-o în ultimii ani, nereuşind însă să desluşească misterele fenomenelor paranormale.

paranormal

În anul 1993, cercetătorul Adrian Pătruţ a identificat în pădure o zonă aparte pe care a denumit-o „Punctul 3 social activ”. Zona Pădurea Hoia – Baciu pare a fi centrul de maximă activitate pentru fenomenele paranormale observate în inima Transilvaniei.

Vedeţi primul trailer al filmului ”The Hoia-Baciu Forest. Truth or Legend”, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, în rubrica Gadget Show realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV şi Realitatea FM. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro

Mai multe detalii despre proiectul din Pădurea Hoia-Baciu  aflaţi de pe www.hoiabaciuforest.ro