De ce trebuie să vezi Ex Machina, filmul care a spulberat Star Wars şi Mad Max

ex-machina-gadgetreport.ro

Filmul Ex Machina a câştigat, spre surprinderea generală, Premiul Oscar 2016 pentru efecte speciale, reuşind să atragă voturile juriului Academiei Americane de Film, în condiţiile în care concurenţa a fost una extrem de puternică.

Cum de a reuşit filmul cu un buget infim, de numai 15 milioane de dolari, să câştige marele trofeu, în condiţiile în care a concurat cu block-buster-urile The Martian, Mad Max, The Revenant şi Star Wars: The Force Awakens?

Presa internaţională afirmă că echipa de la EX Machina (Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Ardington şi Sara Bennett), a dus efectele speciale la un nivel artistic fără precedent.

“Arta cinematografică nu a mai văzut o astfel de performanţă de la celebrul E.T.”, a relatat Hollywood Reporter.

Potrivit experţilor, EX Machina este cel mai ieftin film, din 1979 încoace, care a câştigat un Oscar.

Filmul a mai fost nominalizat și la categoria Cel mai bun scenariu original, premiul câştigat de Spotlight, film care a fost desemnat drept filmul anului 2015.

Filmul Ex Machina spune povestea unui robot umanoid pe nume Ava care trece dincolo de graniţa inteligenţei artificiale.

Acţiunea se desfăşoară în casa deținută de Nathan (Oscar Isaac), CEO-ul companiei care dezvoltă robotul, şi care angajează un nou programator, Caleb (Domhnal Gleeson), care trebuie să o testeze pe Ava cu controversatul test Turing.

Scenariul este excelent, iar acţiunea nu este nici pe departe una care să vă permită să anticipaţi deznodământul.

Filmul îl puteţi vedea online AICI sau AICI. Însă ar fi bine să mergeţi la cinematograf, pentru o experienţă pe măsura recitalului cinematografic.