The Mermaid/Sirena. Cel mai de succes film din istoria Chinei

Data: 6/03/2016 | Autor: .

The Mermaid Sirena

Filmul chinezesc The Mermaid/Sirena, realizat de regizorul Stephen Chow, a devenit cel mai profitabil film din istoria box-office-ului din China, cu încasări de peste jumătate de miliard de dolari, relatează GadgetReport.ro

Filmul a adunat în weekend 8,18 milioane de dolari din cinematografele chinezeşti, ajungând la un total de 502,9 milioane dolari de la lansarea din 9 februarie, relatează Ent Group.

mermaid-scrie-istorie-in-cinematografePrecedentul record era deţinut, de anul trecut, de “Monster Hunt”, un film hibrid care îmbină filmările clasice cu animaţia, care a realizat încasări de 382 milioane dolari.

The Mermaid/Sirena are la bază un scenariu fantastic despre dragostea dintre un om şi o sirenă. Acţiune pare a fi una demnă de filmele de la Hollywood, dacă este să judecăm după trailerul video extrem de spectaculos. Lupta dintre bine şi rău este laitmotivul acestei producţii care face furori în China.

Potrivit experţilor, nu este exclus ca filmul The Mermaid/Sirena să se îndrepte spre graniţa de 1 miliard de dolari, în condiţiile în care va fi proiectat pe ecrane până în luna mai.

China a devenit cea mai mare piaţă cinematografică din lume. Potrivit agenţiei Xinhua, în februarie, cinematografele din China au realizat încasări de 1,05 miliarde de dolari, comparativ cu cei 810 milioane de dolari încasaţi de operatorii de multiplex-uri din Statele Unite.