Revoluţie în spaţiu! Navele spaţiale vor atinge limitele SF

Data: 24/02/2016 | Autor: .

Revoluţie în spaţiu! Navetele spaţiale vor atinge limitele SFCălătoriile în spaţiu vor deveni, în curând, ceva absolut banal, precum drumul cu avionul. Cercetătorii de la NASA lucrează la o tehnologie care va permite ca navele spaţiale să ajungă pe Marte în numai trei ore, faţă de şase ani în prezent.

Explorarea spaţiului va trece, în anii următori, printr-o adevărată revoluţie. Specialistul NASA Philip Lubin a dezvoltat un sistem de propulsie bazat pe laser care ar fi capabil să ducă navele spaţiale pe Marte în doar trei zile.

Denumit „The Impossible EM Drive”, acesta foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune.

Expertul a declarat, potrivit GadgetReport.ro, că pe baza propulsiei cu protoni, navele spaţiale s-ar putea deplasa în spaţiu cu o viteză de câteva mii de ori mai mare decât a celor cu motoare cu combustibil lichid.

„Acceleraţia electromagnetică este limitată doar de viteza luminii, în timp ce motoarele funcţionabile cu substanţe lichide sunt limitate la reacţiile chimice care au loc între acestea. Navele spaţiale ale viitorului vor depăşi această situaţie „, a declarat Philip Lubin.

În momentul de faţă, această metodă se află doar la stadiul de teorie, nefiind testată nici măcar în laborator. NASA a trecut însă proiectul pe lista sa de priorităţi şi vrea să-l pună în practică în următorii ani.

Într-un viitor ipotetic, am putea ajunge pe Lună în jumătate de oră, iar călătoriile turistice în spaţiu ar deveni ceva absolut banal.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV şi Realitatea FM. Puteţi urmări toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro