GadgetReport.ro TV. Se aliniază planetele! “Teoria”Apocalipsei, un nou episod

Data: 20/01/2016 | Autor: .

Astăzi, 20 ianuarie, are loc un eveniment astronomic spectaculos. Cinci planete din Sistemul Solar se vor alinia pentru prima dată în ultimul deceniu. Fenomenul a stârnit dezbateri încinse pe internet, acolo unde mulţi au fost cei care văd în acest episod astronomic semnele Apocalipsei.

Sistemul Solar va oferi pasionaţilor de astronomie un spectacol inedit. Cinci planete din Sistemul Solar – Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn – se vor alinia şi vor forma o diagonală pe cerul nopţii, pentru prima dată în ultimul deceniu.

Astronomii, citaţi de GadgetReport.ro, au declarat că diferenţele de timp între aceste ascensiuni pe boltă ale celor cinci planete vor varia în fiecare zi şi vor depinde de locul în care se află pe Terra persoanele care urmăresc fenomenul.

Pe internet, evenimentul astronomic a stârnit vii dezbateri, mulţi fiind cei care văd în acest episod astronomic semnele Apocalipsei.

Cum un astfel de fenomen s-a mai produs în trecut, teoriile privind sfârşitul lumii sau cele care anticipează reîntoarcerea extratereştrilor trebuie privite ca simple poveşti bune de spus la gura sobei, departe de gerul pătrunzător din aceste zile.

Următorul eveniment astronomic de acest fel este prevăzut să se producă între 13 şi 19 august şi va fi vizibil din emisfera nordică.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube Gadget Report.