Star Wars: Episode VIII, amânat din motive strategice

star wars episode VIII

Noul film Star Wars: Episode VIII, în care vom asista la reîntoarcerea legendarului personaj Luke Skywalker, va fi lansat cu şase luni mai târziu decât erau planurile iniţiale, pe 15 decembrie 2017.

The Hollywood Reporter relatează că Disney a luat decizia de a amâna lansarea din 26 mai 2017 pentru a-i oferi noii producţii Star Wars aceeaşi reţetă de Crăciun pe care a folosit-o la Star Wars: The Force Awakens şi care s-a dovedit profitabilă.

Lansat cu ocazia sărbătorilor, episodul VII a devenit cel mai bine vândut film din istorie în SUA, cu încasări de 852 de milioane de dolari. La nivel internaţional, filmul a adunat peste 1,8 miliarde de dolari, nereuşind însă să depăşească Avatar.

Potrivit presei americane, amânarea lansării Star Wars: Episode VIII îi va oferi regizorului şi scenaristului Rian Johnson (Brick, Looper) mai mult timp la dispoziţie pentru a realiza filmul, asta mai ales după criticile virulente la adresa Star Wars: The Force Awakens, film despre care s-a spus că a fost realizat superficial, cu un scenariu subţire şi fără valoare artistică.

În noul episod Star Wars: Episode VIII, îi vom vedea printre alţii pe Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac, alături de Mark Hamill în rolul lui Luke Skywalker.