GadgetReport.ro TV. SETI, anunţ istoric privind căutarea extratereştrilor

SETI, anunţ istoric privind căutarea extratereştrilor

După 32 de ani petrecuţi pe urmele extratereştrilor, cercetătorii de la SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) sunt decişi să treacă la o nouă etapă în descifrarea misterelor Universului. Institutul va renunţa să mai asculte semnalele din spaţiu şi va pune în practică o nouă metodă pentru a afla dacă există şi alte forme de viaţă dincolo de Pământ.

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de la Institutul SETI ascultă semnalele din spaţiu în speranţa că vor primi un mesaj extraterestru. Cum până acum n-au avut succes, experţii sunt decişi să schimbe foaia şi să treacă la trimiterea de mesaje în Univers. Ei speră că, astfel, o civilizaţie extraterestră le va intercepta şi va intra în contact cu omenirea.

Proiectul, intitulat Active SETI, a fost criticat însă de foarte mulţi savanţi, printre care şi celebrul Stephen Hawking, care crede că trimiterea de mesaje în spaţiu ar putea atrage riscuri majore pentru Pământ.

Nu este exclus, a spus Hawkins, să devenim victimele unei potenţiale civilizaţii extraterestre.

Directorul SETI, Jill Tarter, afirmă însă că temerile sunt nejustificate, dând drept exemplu chiar evoluţia umană care, treptat, a înlocuit războiul cu pacea.

„Civilizaţiile extraterestre au înţeles, probabil, de mult că războiul nu este o soluţie, astfel că, dacă vom intra în contact cu extratereştrii, va fi o experienţă paşnică, nicidecum agresivă”, a declarat Jill Tarter, potrivit Business Insider.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM. Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro