GadgetReport.ro TV. Misterele piramidelor, elucidate prin scanarea 3D

misterele piramidelor

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii ar putea fi desluşit cu ajutorul unei tehnologii de scanare 3D. Un grup de experţi internaţionali va demara, în acest an, o misiune specială pe platoul Giza, din Egipt, menită să elucideze misterele piramidelor.

Un grup de experţi internaţionali, coordonaţi de arhitectul francez Yves Ubelmann, va încerca să descopere formula care a permis constructorilor de pe vremea faraonilor să plaseze uriaşele blocuri de piatră unul peste altul şi să le ridice la aproape 150 de metri înălţime.

În prezent există mai multe teorii privind construcţia piramidelor. Potrivit unor cercetători, acestea au fost construite cu ajutorul unor sisteme de scripeţi şi sănii care transportau uriaşele blocuri de piatră pe nisipul udat în prealabil.

Există, bineinţeles, şi teorii demne de filmele SF, care susţin că piramidele ar fi fost construite cu ajutorul extratereştrilor şi că acestea ar reprezenta, de fapt, un fel de transmiţătoare de energie în spaţiu.

Operaţiunea „ Scan Pyramids ” îşi propune să desluşească misterul. Misiunea va implica o căutare amănunţită cu ajutorul termografiei în infraroşu şi scanării laser 3D a patru piramide de pe platoul Giza şi Dahshur.

Arhitectul francez Yves Ubelmann a declarat că tehnologia ar putea ajuta, printre altele, la găsirea mormântului ascuns din camera mortuară a lui Tutankhamon, despre care spune că aparţine reginei Nefertiti. Primele rezultate sunt aşteptate în luna august.

„Scopul nostru este de a nu atinge şi a nu dăuna. Vom scana, fotografia, studia şi analiza toate mesajele care ne pot fi oferite. Vrem să localizăm şi să înţelegem ceea ce există în interior”, a declarat Ubelmann.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM. Vedeţi toate înregistrările emisunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro