HBO anunţă un nou canal de televiziune

Data: 25/01/2016 | Autor: .

HBO 3

HBO va relansa canalul HBO Comedy, sub titulatura HBO 3, în mai multe ţări europene, printre care Cehia şi Slovacia. Informaţia a fost confirmată de Pavla Brožková, fost purtător de cuvânt al HBO pentru Europa şi în prezent pentru HBO Cehia, citat de catre DigiZone.cz.

Potrivit acestuia, rebranding-ul va avea loc în data de 21 martie 2016.

HBO 3 există deja pe piaţă, în mai multe ţări, printre care şi Olanda. Nu este exclus ca HBO să decidă şi schimbarea canalelor Cinemax.

În Cehia şi Slovacia, de exemplu, HBO are deja două posturi de televiziune intitulate HBO 1 şi HBO 2.

Despre România nu s-a comunicat încă nimic oficial însă, la cum arată grila HBO Comedy, în care şi-au făcut loc şi mai multe drame, nu este exclus să asistăm şi la noi la un rebranding.

Măsura, în opinia noastră, ar fi mai mult decât necesară în condiţiile în care oferta de filme şi seriale pe piaţa autohtonă a crescut foarte mult în ultimii ani, intrarea Netflix fiind cel mai relevant exemplu.

În condiţiile în care Netflix, Voyo şi mai ales site-urile de filme online gratuite imprimă o concurenţă acerbă, HBO trebuie să ia măsuri pentru a-şi păstra măcar numărul de abonaţi.

Pe surse am aflat că Netflix, de exemplu, pregăteşte în viitorul apropiat implementarea subtitrărilor în limba română, astfel că oferta gigantului media va deveni una extrem de competitivă la nivel local.

Rămâne de văzut cum va reacţiona HBO. Nu putem decât să presupunem că va păstra HBO-ul actual, va relansa HBO Comedy ca HBO 2, iar Cinemax 2 ar putea deveni HBO 3, un nume cu un impact mai puternic. Cinemax ar urma să rămână canal de filme de autor, unde vor fi difuzate în principal filme artistice care au concurat cu succes la festivalurile internaţionale.

Cu o astfel de grilă, HD, HBO ar putea roti filmele şi serialele difuzate mult mai eficient, pentru a acoperi toată plaja de potenţiali clienţi.