GadgetReport.ro la Realitatea TV. Planeta Marte ar putea fi adaptată vieţii!

Data: 10/07/2015 | Autor: .

marteCercetătorii de la o agenţie a Departamentului Apărării al Statelor Unite vor să „terraformeze” planeta Marte cu ajutorul unor microorganisme modificate genetic pentru a o face propice vieţii, aşa cum este pe Pământ.

Agenţia DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) a anunţat că a început să lucreze la o tehnologie de terraformare prin introducerea unor microorganisme terestre în mediul înconjurător marţian.

Unele dintre acestea ar putea fi modificate genetic pentru a extrage anumite gaze din atmosfera planetei Marte – precum dioxid de carbon şi metan – şi de a produce azot şi oxigen. Atât azotul, cât şi oxigenul există din abundenţă în atmosfera Terrei, iar oamenii vor avea nevoie de aceste două gaze pentru a putea să respire pe Marte în mod liber, în afara unui costum de astronaut.

NASA a abordat şi ea această idee în trecut. În 2014, agenţia spaţială americană a prezentat un concept care ar putea să creeze ecosisteme capabile să întreţină viaţa în domuri ermetic închise pe Marte.

Detalii aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV