Misterele memoriei, decriptate! O descoperire revolutionara

Misterele memoriei, decriptate! O descoperire revolutionara

Cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles au elucidat unul dintre misterele creierului – modul in care functioneaza amintirile. Potrivit specialistilor, acest lucru va permite dezvoltarea unor solutii medicale menite a ne inbunatati fundamental memoria.

Pe baza unui studiul efectuat pe un eşantion de 14 persoane, expertii au demonstrat faptul că neuronii individuali dintr-o regiune cerebrală denumită „lobul temporal medial” joacă un rol central în formarea amintirilor. Voluntarilor le-au fost arătate o sută de fotografii ale unor celebrităţi, precum Halle Berry, Julia Roberts, Tiger Woods, Jennifer Aniston si Clint Eastwood, dar şi fotografii cu diverse clădiri celebre, precum Turnul Eiffel, cel din Pisa şi Casa Albă.

Potrivit GadgetReport.ro, cu ajutorul electrozilor implantati in creier, cercetătorii au identificat neuronii individuali care se activau in momentul in care acestia vedeau imagini familiare, astfel ca apelau la memorie.

Potrivit specialistilor, identificarea mecanismului amintirilor va permite dezvoltarea unor solutii medicale menite a ne inbunatati fundamental memoria.

Detalii, dar si alte stiri din lumea stiintei si tehnologiei, aflati din rubrica Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.