GadgetReport.ro TV. Adio carduri! Cum vom face cumparaturi in viitor (VIDEO)

Data: 25/04/2014 | Autor: .

amprenta biometrica

În viitor ne vom putea lua adio de la cardurile bancare. Vom face plăţile cu degetul, cu palma sau cu ochiul, graţie amprentei biometrice. Detalii aflati din emisiunea Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV.

Inregistrarea emisiunii o puteti vedea in clipul video de mai jos.

Quixter, un startup din Suedia, îşi propune să revoluţioneze modul cum realizăm plăţi, indiferent dacă vorbim de cumpărături sau achitarea unor servicii pe internet sau în magazinele şi instituţiile publice.

Fredrik Leifland, un student la inginerie la Lund University, spune ca plăţile prin NFC, cu telefonul sau cardul contactless, reprezintă doar o modă trecătoare şi că viitorul aparţine plăţilor prin amprenta biometrică. În esenţă, tehnologia dezvoltată de Quixter prevede folosirea oricărei părţi a corpului pentru ca utilizatorul să fie recunoscut de aparatele de plată.

Bineînţeles că dezvoltatorii Quixter s-au gândit în primul rând la amprentă, dar nu e exclusă folosirea palmei, ochiului sau, de ce nu, a nasului sau cotului.

Experţii citaţi de GadgetReport.ro afirmă că datele biometrice vor reprezenta, astfel, cea mai sigură formă de securizare pentru plăţile financiare.

Realizata de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV, emisiunea Gadget Show poate fi vizionata de luni pana vineri in Dimineata de Stiri (7:00 si 8:00) si Newsroom (17:00)

Puteti vedea toate inregistrarile emisiunilor pe canalul de youtube Gadget Report si pe site-ul www.gadgetreport.ro