GadgetReport.ro TV. Boala data de mouse-ul de calculator (VIDEO)

Data: 2/07/2014 | Autor: .

mouseAti auzit vreodata de sindromul de tunel carpian? Este o afectiune care are legatura cu folosirea mouse-ului de la calculator si care poate determina un handicap permanent daca nu este descoperita si tratata la timp.

Expertul Vivienne Fliescher afirma ca primele simptome sunt senzatiile de amorteala si inclestarea degetelor. De cele mai multe ori, sindromul creeaza senzatia de arsura, dureri musculare si articulare la nivelul tuturor degetelor si neplaceri pe parcursul noptii sau in efectuarea unor sarcini usoare, precum legatul pantofilor.

Este vorba despre inflamarea tendoanelor miinii, care se manifesta prin dureri ale degetelor si incheieturii. “Degetele nu mai pot fi miscate corect si apar dureri la nivelul antebratului”, afirma expertul.

O alta boala care are legatura cu folosirea mouse-ului este sindromul Raynaud.

Medicii spun ca boala se manifesta prin schimbarea culorii degetelor la fluctuatiile de temperatura. Intr-o prima etapa, degetele se albesc si se racesc, apoi capilarele se ingusteaza, oxigenul scade la nivelul partii slab irigate si asa aparea amorteala.

Vivienne Fliescher spune ca, pentru a preveni aceste boli, trebuie sa apuci mouse-ul cu mana cat mai intinsa, iar mouse-ul trebuie sa aiba o pozitie corecta, sa fie asezat in fata umarului, aproape de corp.

Detalii dar si alte stiri din lumea tehnologiei aflati din inregistrarea emisiunii Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV.

Emisiunea Gadget Show poate fi vizionata de luni pana vineri in jurnalele de stiri de la orele 7:00 si 8:00) si in emisiunea Newsroom (17:00)

Puteti vedea toate inregistrarile emisiunilor pe canalul de youtube Gadget Report TV si pe site-ul www.gadgetreport.ro