UPC a lansat oferta pentru meciurile din Liga 1. Tarif special pentru “Extra Fotbal”

Data: 2/07/2014 | Autor: .

liga-1UPC, al doilea jucator din piata de servicii de cablu TV din Romania, a lansat o oferta speciala pentru cele doua canale de televiziune care vor transmite meciurile de fotbal din Liga 1.

Pachetul tematic „Extra Fotbal” propune televiziunile Look Tv si Look Plus atat in varianta SD cat si HD,  si va costa abonatii 10 lei lunar ( TVA inclus ).

Potrivit HDSatelit, pentru abonare, clientii vor trebui sa trimita un SMS la numarul de telefon 1731.

SMS-ul trebuie sa contina seria SmartCard-ului, urmat de codul FOTBAL, apoi sa astepte SMS-ul de confirmare de la UPC, care va fi de forma „Comanda pentru pachetul Extra Fotbal – tarif lunar 10 lei (TVA inclus) a fost procesata. Acum esti abonat la acest pachet. In scurt timp vei putea vedea pachetul de programe Extra Fotbal”.

Focus Sat, cel de-al doilea operator din Romania care a anuntat ca va prelua cele doua canale TV, nu si-a lansat inca oferta comerciala.

extra fotbal UPC look tv look plus Intre timp, RCS-RDS, grupul care a transmis pana acum meciurile din Liga 1 pe canalele Digisport, a retras din grila Look Tv si Look Plus si nu a facut niciun anunt privind eventualele negocieri.

Surse din piata telecom afirma ca Digi nu a ajuns la un acord comercial cu detinatorii drepturilor, Sky Broadcast, insa negocierile continua.

RCS-RDS a fost principalul difuzor al partidelor din Liga I in ultimele sezoane reusind, prin preluarea drepturilor TV, sa isi aduca un numar important de abonati.

In ultima vreme, pentru a compensa pierderea drepturilor TV pentru Liga 1 si a preveni migratia clientilor, RCS-RDS a demarat o ampla campanie de fidelizare a abonatilor, prin oferirea de abonamente la preturi reduse insotite de gadgeturi in rate – televizoare, tablete si, mai nou, telefoane mobile.

Cum iti iei tableta sau televizor in rate de la RCS afla de AICI , iar cum beneficiezi de oferta de telefoane mobile poti vedea AICI

Nici celalalt jucator important din piata, Romtelecom (Dolce), nu au facut nicio declaratie oficiala despre posibila preluare a celor doua canale care vor transmite meciurile din Liga 1.

Liga Profesionistă de Fotbal a vandut drepturile TV din Liga1 pentru următorii 5 ani catre firma malteză Intel Sky Broadcast pentru 27,5 milioane de euro pe sezon.

Intel a preluat posturile TV Look TV si Transilvania Live, prin intermediul carora va transmite meciurile de fotbal.  Ulterior, reprezentantii companiei au inceput discutiile cu distribuitorii de cablu pentru a renegocia preturile de difuzare.

 

UPDATE  2 iulie 2014 – UPC România, companie membră Liberty Global, dorește să facă urmatoarele precizări în legătură cu tarifele pentru clienții care doresc să vizioneze meciurile din campionatul național, Liga 1, și meciurile din Cupa Ligii.

 

“Din dorința de a oferi clienților acces la cele mai importante competiții fotbalistice din România, UPC și Focus Sat au achiziționat drepturile de retransmisie a canalelor Look TV și Look Plus, care vor difuza în proporție echilibrată meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii.

Dorim să precizăm că pachetul de bază de televiziune UPC include canalul Look Plus, post TV care va difuza aproximativ jumătate din meciurile din Liga 1. Astfel, ne asigurăm că toți clienții noștri se vor bucura, fără cost suplimentar, de o mare parte din meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii.

 

Am creat totodată o extraopțiune care se adresează acelor clienți care doresc să aibă acces la toate meciurile din cele două competiții. UPC pune la dispoziție, într-un pachet separat, întregul conținut fotbalistic (Look TV, Look TV HD și Look Plus HD), pentru prețul de 10 lei lunar.

 

Această abordare, de a crea pachete tematice, se aplică de altfel și în cazul altui tip de conținut, de exemplu în cazul filmelor premium, al conținutului regional, precum și în cazul în care clienții doresc echipamente sau opțiuni suplimentare”