GadgetReport.ro TV Ce caută indienii pe Marte (VIDEO)

Data: 24/09/2014 | Autor: .

MangalyaanIndienii ajung astăzi pe Marte! Sonda spaţială Mangalyaan va intra pe orbita planetei roşii. Succesul acestei misiuni va face din India a patra putere spaţială, după Statele Unite ale Americii, Europa şi Rusia.

Scopul misiunii Mangalyaan, lansată în noiembrie 2013, este studierea suprafeţei şi compoziţiei minerale a lui Marte, căutarea urmelor de metan în atmosfera planetei, având în vedere că acest gaz este legat de apariţia formelor de viaţă.

Dacă va fi încununată de succes, va fi prima dată când o sondă spaţială s-a înscris pe o orbită a acestei planete din prima încercare, întărind poziţia Indiei în domeniul explorării spaţiale. Costurile acestei misiuni sunt de zece ori mai mici decât cele ale misiunii Maven a NASA, care s-a înscris duminică pe orbita lui Marte.

Succesul acestei misiuni va face din India a patra putere spaţială, după Statele Unite ale Americii, Europa şi Rusia, care va plasa o sondă pe orbita planetei roşii şi chiar va reuşi să ajungă pe suprafaţa ei. În India, momentul este aşteptat ca pe o sărbătoare naţională. Indienii au început să se roage pentru succesul misiunii, fiind organizate mai multe ceremonii publice în New Delhi.

Detalii despre misiunea indienilor dar si alte stiri din lumea tehnologiei aflati din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV.