GadgetReport.ro TV. Cele mai tari telefoane, tablete şi smartwatch-uri de la IFA Berlin (VIDEO)

Data: 3/09/2014 | Autor: .

IFA 2010

Jurnaliştii IT&C si pasionaţii de gadgeturi se adună în aceste zile la Berlin, acolo unde va avea loc cel mai mare eveniment al anului din lumea tehnologiei. Samsung, Asus, Sony, HTC, Nokia şi Lenovo sunt doar câteva dintre firmele care anunţă lansări de telefoane, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. Vedem un preview al evenimentului la Gadget Show, emisiune realizată de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV.

The Internationale Funkausstellung, cunoscut si sub numele de IFA BERLIN, va începe pe 5 septembrie, însă primele lansări sunt programate astăzi.

Samsung va prezenta noul phablet Galaxy Note 4, cel mai probabil cu ecran Quad HD, procesor Snapdragon 805, 3 sau 4 GB RAM şi un stylus de nouă generaţie, cu noi funcţii. Tot de la Samsung am putea vedea o nouă tabletă, niste ochelari SMART gen Oculus Rift si o gamă nouă de ceasuri cu Tizen sau Android Wear.

Sony va lansa astăzi la IFA Berlin noua serie de smartphone-uri Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, alături de tableta Xperia Z3 Tablet Compact. În cadrul conferinţei de diseară, japonezii vor prezenta şi cea de-a treia generaţie a ceasului Sony SmartWatch şi brăţara SmartBand pentru fitness. Despre noile telefoane se spune, pe surse, că vor veni cu noile procesoare Snapdragon 801, camere de 20,7 MP şi 3 GB RAM, iar modelul de top va avea rezoluţie Quad HD.

Asus îşi va anunţa noile gadgeturi tot astăzi, iar cel mai aşteptat este primul lor smartwatch, ZenWatch, un gadget cu Android Wear, alături de noua gamă de telefoane ZenFone. Nu este exclus să vedem şi un PadFone, un Transformer Pad mai puternic, alături de noile modele MeMo Pad. Un nou ceas inteligent va aduce şi LG, modelul G Watch urmând să fie prezentat în premieră. Mâine, pe 4 septembrie, HTC va lansa phabletul HTC Desire 820, Huawei va dezvălui noile telefoane Ascend D3 sau D7, iar Nokia va prezenta smartphone-urile Lumia 730 şi Lumia 830. Tot joi, Lenovo va lansa noua tableta Yoga, smartphone-urile metalice Miix 3 şi Vibe X2, precum şi o nouă versiune IdeaTab S8, cu ecran de 8 inchi.

Unul dintre cele mai aşteptate momente este, cu siguranţă, lansarea noului iPhone 6. Pe 9 septembrie, Apple va prezenta smartphone-ul în două variante, ambele cu ecrane mai mari, de 4,7 respectiv 5,5 inchi. iPhone 6 va avea un profil metalic si va fi mai subtire cu 9% fata de iPhone 5s, insa mai greu cu 10%. Modelul de top va avea ecranul acoperit cu safir, va include o camera de 13 MP, şi, în sfârşit, tehnologia NFC. Smartphone-ul va veni, printre altele, cu senzori care vor măsura temperatura exterioară, presiunea atmosferică si umiditatea, alături de o serie de aplicaţii dedicate. Apple se asteaptă la un succes urias cu noul smartphone, motiv pentru care a comandat furnizorilor intre 70 si 80 de milioane de unităţi.