GadgetReport.ro TV. Cum vom scoate bani de la bancomat, cu telefonul mobil (VIDEO)

Data: 11/07/2014 | Autor: .

cardIn viitor nu vom mai avea nevoie de carduri pentru a scoate bani de la bancomate. Compania NCR a anuntat dezvoltarea unui sistem care foloseste telefonul mobil pentru a extrage banii din cont.

Tehnologia NCR Mobile Cash Withdrawal presupune ca bancomatele sa comunice cu telefoanele mobile prin intermediul unei aplicatii speciale.

Pentru a scoate bani din cont, utilizatorul nu va trebui decat sa deschida aplicatia de pe smartphone, sa scaneze codul QR de pe bancomat, sa introduca parola si suma dorita.

Bancomatul ii va elibera banii, iar pe telefon va primi o chitanta electronica. Noile bancomate vor fi capabile sa se conecteze la toate sistemele de operare pentru dispozitivele mobile, de la iOS la Android si Windows.

Detalii aflati din emisiunea Gadget Show, difuzata astăzi la Realitatea TV. Tot în înregistrarea video de mai jos vedeţi cum arată primul hipermarket virtual din lume, televizorul flexibil construit de LG şi sistemul inteligent care ne va conduce maşinile, fără să mai fie nevoie să stăm la volan.