GadgetReport.ro TV. Expertii construiesc casa care va produce energie electrica (VIDEO)

Data: 24/03/2014 | Autor: .

casaCercetatorii de la Universitatea de Stat si Institutul pentru Tehnologie (KETI) din Seul vor sa ne transforme casele in adevarat centrale electrice, astfel incat sa facem economie la factura de electricitate.

Youn Sang Kim si echipa sa de la Universitatea din Seul au pus la punct un sistem format din electrozi care, in contact cu apa, genereaza energie.

In esenta, acesta se foloseste de energia produsa de caderea picaturilor de apa pentru a o transforma in curent electric.

Potrivit cercetatorului, sistemul va putea fi amplasat in toate locurile in care este folosita apa sub diverse forme, de la WC, la robinetii din bucatarie si baie, inclusiv pe acoperis, unde va prelua energia transmisa de apla de ploaie.

Cu alte cuvinte, de fiecare data cand vom trage apa la toaleta sau vom face dus, vom face economie de electricitate. Iar daca avem noroc si cu o vreme ploioasa, s-ar putea sa nu mai platim nimic la finalul lunii, la furnizorul de curent. Sistemul hidroelectric ar urma sa inmagazineze energia intr-un sistem de baterii si sa o adapteze la nevoile curente, la 220 V.

Cercetarile sunt inca la inceput, insa expertii sunt optimisti in privinta
reusitei. Au reusit, deja, sa obtina energia electrica necesara pentru a alimenta un bec LED.

Mai multe amanunte aflati din emisiunea TV Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro la Realitatea TV. Inregistrarea emisiunii o puteti vedea mai jos.

Gadget Show este difuzata de luni pana vineri, in emisiunea Dimineata de Stiri (7:00 si 8:00) si dupa amiaza la Newsroom (ora 17:00)

Toate episoadele “Gadget Show” sunt disponibile pe www.gadgetreport.ro si pe canalul nostru de youtube.