Samsung UHD TV Curved, in Romania. Merita sa dai 4.000 euro pe un televizor? (VIDEO)

Data: 23/04/2014 | Autor: .

2014-04-23 20.40.54Samsung a adus in Romania cel mai nou produs al sau din gama TV, Samsung UHD TV Curved, adica cu ecran curbat. Un gadget spectaculos, cu o imagine uimitoare insa cu un pret pe masura. Prima impresie – daca iti permiti sa dai atatia bani, cumpara-l pe cel de 65 inchi, la 4500 euro.

Sa lansezi in Romania un astfel de televizor si sa te si astepti sa sa vanda inseamna sa visezi frumos, cu ochii deschisi.

Chiar daca il asociezi cu Campionatul Mondial de Fotbal, este putin probabil ca sud-coreenii sa inregistreze cine stie ce vanzari cu acest model.

Asta din cauza pretului, nu din alt motiv. Modelul Samsung UHD TV Curved de 55 de inchi costa 4000 euro, cel de 65 inchi 4500.


Un pret pe masura tehnologiei insa, la cum se misca piata in ziua de azi, nu este exclus ca peste cateva luni pretul sa scada sensibil.

Insa daca vrei sa ai ultimul televizor produs de Samsung si ai cu ce sa platesti, ti-l recomandam cu incredere.

2014-04-23 20.40.59L-am vazut la lansarea oficiala de la Sky Tower din Bucuresti si ne-a cucerit cu imaginea spectaculoasa UHD.

Si cam aici se incheie laudele. Sa trecem la lucrurile care, cu siguranta, o sa te deranjeze.

In primul rand, sa nu te astepti sa vezi prea multe imagini UHD. Nu de alta dar nu prea exista continut video la aceasta rezolutie.

Te vei multumi doar cu ce filmezi cu telefonul (Galaxy S5) si cam atat.

Samsung UHD TV Curved iti reda, intradevar, o imagine mai buna ca Full HD insa nu cu foarte mult mai buna.

Am fi vrut sa vedem la lansare si cum se vede un post TV in direct, insa probabil din ratiuni comerciale, cei de la Samsung nu au vrut sa ne ofere aceasta experienta.

Ideea de panou curbat este interesanta, iti ofera un unghi bun de vizualizare insa daca vrei sa il pui pe perete, o sa arate putin ciudat.

2014-04-23 20.42.54Televizorului Samsung UHD TV Curved ii sta bine pe standul sau.

In privinta datelor tehnice, ce am aflat este ca ruleaza un procesor quad-core plus, fara alte comentarii. Nici din brosura primita nu am primit mai multe detalii.

Insa, jucandu-ne cu telecomanda care arata, pe ecran, precum un mouse, experienta este una ok, fara intreruperi.

Vei putea naviga prin meniuri, prin aplicatii, fara laguri, ireprosabil.

Bineinteles, ca orice televizor inteligent, si acesta se leaga la internet astfel ca vei putea vedea, simultan, un program TV si sa stai pe internet.

Cei de la Samsung spera ca UHD sa fie tehnologia viitorului si spun, din sondajele facute printre consumatori, ca va fi mai bine primita decat 3D.

Despre 3D am scris, in repetate randuri, ca este o tehnologie enervanta, care iti solicita prea mult ochii, pentru ca nu are nimic natural.

In privinta UHD-ului, putem spune ca imaginea este cu adevarat clara, de-a dreptul ireala.

„Verdele este verde”, cum spunea in prezentare un oficial de la Samsung.

In concluzie, Samsung UHD TV Curved arata bine, ideea unui ecran curbat este una interesanta insa pretul reprezinta un dezavantaj extrem de important.

Cititi mai jos comunicatul de presa lansat de Samsung Romania

 

 Ana-Maria PasculescuBucurești, 23 aprilie 2014 – Samsung Electronics România anunță lansarea pe piața locală a primei game de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD), produse ce confirmă poziția de lider în domeniu a Samsung și setează noi tendințe în ceea ce privește inovația, design-ul și conținutul oferit utilizatorilor. Samsung UHD Curved va fi prezent pe piață în variantele de 55 și 65 inci, urmând ca în a doua parte a anului să fie lansat și modelul de 78 de inci.   

 

„Samsung acordă o atenție deosebită dezvoltării de noi tehnologii și produse care să răspundă nevoilor utilizatorilor. Cand vorbim de televizoare, consumatorii doresc sa fie în mijlocul acțiunii ce se desfășoară pe ecran! Iar prin noua gamă de televizoare UHD cu ecran curbat redefinim experiența de vizionare, telespectatorii fiind mai aproape de activitățile preferate, indiferent dacă vorbim de Sport, Film sau Călătorii”, a declarat Ana-Maria Păsculescu, Head of CE Product Managers în cadrul Samsung Electronics România.

 

În urma unui studiu Samsung, aflat în derulare pe piața locală, cu privire la experiența vizuală pe care o oferă un televizor curbat UHD în comparație cu unul plat, 81% dintre respondenții de până acum au declarat că preferă televizorul curbat. Mai mult, 57% dintre aceștia au spus că se simt „învăluiți de acțiune”, 48% că ecranul le oferă un câmp vizual amplu, ca și când ei ar fi în mișcare și nu imaginea. De asemenea, în cadrul cercetării Samsung, participanții au remarcat că există diferențe majore la nivel de imagine, contrast-culoare, design și iluzia de efecte 3D, apreciind faptul că imaginea se vede la fel de bine și din lateral pe un ecran curbat, comparativ cu unul plat.  

 

O experiență captivantă, în premieră

 

Curved UHD 7Noua gamă Samsung Curved UHD le oferă utilizatorilor o experiență de vizionare mult mai intensă, datorită câmpului de vizualizare lărgit și adâncimii imaginii. Curbura televizorului mărește dimensiunile câmpului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanța este egală de la oricare punct al acestuia către ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului.

 

În urma unei cercetări realizate de Samsung la nivel global cu scopul de a le oferi utilizatorilor cea mai captivantă și plăcută experiență TV, s-a observat că experiența utilizatorului este mult îmbunătățită la o distanță de 3-4m. Astfel, Samsung a dezvoltat o curbură optimă de 4200R, capabilă să redea cea mai bună calitate a imaginii la această distanță. În același timp, forma ecranului respectă anatomia ochiului, ceea ce aduce un plus de confort.

 

În plus, ecranele curbate oferă un contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii oferind în același timp un efect 3D fără ochelari. Totodată tehnologia PurColor intensifică culoarea redată de televizoarele UHD cu ecran curbat.

 

 Calitatea imaginii, de neegalat

 

Noile televizoare Samsung Curved UHD combină rezoluția de patru ori mai mare față de cea Full HD cu ecranul curbat optimizat pentru experiente naturale, oferind o calitate uimitoare a imaginii. Pentru ca telespectatorii să beneficieze de cea mai bună calitate a imaginii indiferent de sursa acesteia, Samsung a dezvoltat funcția UHD upscaling, ce permite ca într-un algoritm în patru pași sa îmbunătățescă imagini HD sau Full-HD până la o calitate aproapiată de standardul UHD. Totodată, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calității imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, redând nuanțe de negru mai profunde și un contrast îmbunătățit.

 

De asemenea, Samsung Curved UHD TV este compatibil cu toate standardele existente astăzi pe piață iar, datorită Evolution Kit, acesta va fi compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului.

 

Experiența Smart mai ușoară și mai rapidă ca niciodată

 

Curved UHD 5Funcțiile Smart au fost actualizate pentru a îmbunătăți și mai mult experiența oferită utilizatorilor. Astfel, funcția Multi Link aduce posibilitatea de multitasking pe televizor, permițându-le utilizatorilor să împartă ecranul în două zone pentru a putea urmari un canal TV si a naviga pe internet sau în aplicații, în același timp.

 

O altă funcție Smart foare atractivă este Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care oferă funcții speciale – un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect multi-surround accentuat și funcția Zoom-In care permite selectarea unei zone și mărirea acesteia, pentru observarea atentă a unor detalii, funcție de highlight manual a unor secvențe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvențe ale meciului pe o porțiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.

 

Pentru ca această experiență să fie una de top, Samsung Curved UHD TV aduce și un procesor Quad Core + de două ori mai rapid.

 

Prin combinarea tehnologiei Ultra High Definition cu ecranul curbat, Samsung își dorește să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de cea mai inovatoare experiență de vizionare, în confortul propriei locuințe.