Tragi apa la WC, produci curent electric! Ideea trasnita a unor experti sud-coreeni (VIDEO)

Data: 22/04/2014 | Autor: .

Tragi apa la WCCercetatorii de la Universitatea de Stat din Seul si Institutul pentru Tehnologie (KETI) vor sa ne transforme casele in adevarat centrale electrice, astfel incat sa facem economie la factura de electricitate.

Youn Sang Kim si echipa sa de la KETI au pus la punct un sistem format din electrozi care, in contact cu apa, genereaza energie.

In esenta, acesta se foloseste de energia produsa de caderea picaturilor de apa pentru a o transforma in curent electric.

Potrivit cercetatorului, sistemul va putea fi amplasat in toate locurile in care este folosita apa sub diverse forme, de la WC, la robinetii din bucatarie si baie, inclusiv pe acoperis, unde va prelua energia transmisa de apla de ploaie.

Cu alte cuvinte, de fiecare data cand vom trage apa la toaleta sau vom face dus, vom face economie de electricitate.

Iar daca avem noroc si cu o vreme ploioasa, s-ar putea sa nu mai platim nimic la finalul lunii, la furnizorul de curent.

Sistemul hidroelectric ar urma sa inmagazineze energia intr-un sistem de baterii si sa o adapteze la nevoile curente, la 220 V.

Cercetarile sunt inca la inceput, insa expertii sunt optimisti in privinta reusitei. Au reusit, deja, sa obtina energia electrica necesara pentru a alimenta un bec LED.