GadgetReport.ro TV. Fenomen inexplicabil filmat în Urali (VIDEO)

Data: 20/11/2014 | Autor: .

asteroid

O lumină puternică filmată în Urali naşte controverse. De la un exerciţiu militar, la un meteorit şi chiar o posibilă navă spaţială extraterestră, teoriile conspiraţiei fac furori pe internet.

Cerul întunecat al nopţii a devenit, pentru câteva secunde, portocaliu aprins deasupra oraşului Rezh, din regiunea rusă Sverdlovsk. Camera de la bord a unui şofer a filmat explozia de lumină de pe 14 noiembrie. Materialul postat pe YouTube a atras sute de comentarii ale altor martori ai evenimentului.

Potrivit Mediafax, serviciile regionale pentru situaţii de urgenţă din Urali susţin că nu a fost vorba despre niciun accident.

Astfel că teoria conspiraţiei a prins avânt. De la un meteorit la o posibilă navă extraterestră, pe internet s-au lansat diverse supoziţii.

Viktor Grokhovsky, membru al comisiei pentru meteoriţi din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe, a declarat că “pare a fi un bolid care a venit peste noi”, fapt care a amplificat şi mai mult misterul. Un alt astronom a declarat că ar putea fi vorba despre lansarea unei rachete spaţiale.

Reamintim că în Urali, în urmă cu un an şi jumătate, un meteorit a explodat deasupra oraşului Celiabinsk, iar peste o mie de persoane au fost rănite, în special din cauza geamurilor sparte. Mai multe locuinţe şi fabrici au fost avariate.

Detalii despre eveniment şi imaginile filmate de martorii oculari le vedeţi în emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.