GadgetReport.ro TV. Hackerii au pus ochii pe smart TV-uri (VIDEO)

Data: 24/04/2014 | Autor: .

smart tvV-aţi cumpărat un smart-TV? L-aţi conectat la internet? S-ar putea să fiţi în vizorul hackerilor. Televizoarele inteligente reprezintă ultima frontieră pentru cei care vor să fure datele de logare şi, astfel, să ajungă la contul bancar, relateaza GadgetReport.ro.

 

Hackerii pregătesc noile generaţii de viruşi capabili să atace software-urile televizoarelor inteligente. Cel puţin asta sustine Eugene Kaspersky, şeful executiv de la Kaspersky Labs.

 

Într-un interviu acordat cotidianului the Telegraph, el a avertizat asupra pericolelor pe care le presupun noile sisteme software dedicate smart-TV-urilor.

 

Vorbind de noile tendinţe în privinţa securităţii tehnologice, Kaspersky a declarat că “pericolele se vor amplifica şi diversifica pentru mobile şi, în general, pentru tot ce presupune tehnologie din casă, precum televizoarele conectate la internet”.

 

Kaspersky a lansat deja un produs antivirus pentru telefoanele mobile şi are în dezvoltare unul pentru televizoare, ce se va adresa noilor tipuri de malware pregătite de hackeri. Expertul consideră că e doar o chestiune de timp până ce viruşii pentru smart TV îşi vor face simţită prezenţa.

Având în vedere că pe piaţă există deja o gamă foarte bogată de set-top box-uri care rulează Android, iOS sau alte platforme software, Kaspersky crede că, cu cât aceste dispozitive vor deveni mai inteligente, cu atât vor fi mai vulnerabile. Kaspersky a detectat în medie 12 noi pericole în fiecare zi, viruşi ce au drept ţintă serviciile cu potenţial financiar, precum aplicaţiile bancare şi cele care presupun module de plată online.

Mai multe amanunte aflati din emisiunea TV Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro la Realitatea TV. Inregistrarea emisiunii o puteti vedea mai jos.

Gadget Show este difuzata de luni pana vineri, in emisiunea Dimineata de Stiri (7:00 si 8:00) si dupa amiaza la Newsroom (ora 17:00)

Toate episoadele “Gadget Show” sunt disponibile pe www.gadgetreport.ro si pe canalul nostru de youtube.