GadgetReport.ro TV: O nouă teorie privind dispariţia dinozaurilor! (VIDEO)

Data: 19/09/2014 | Autor: .

dinozauri+gadget

S-a găsit o nouă explicaţie ştiinţifică pentru dispariţia dinozaurilor. De vină ar fi fost un asteroid care, în urmă cu 66 de milioane de ani, a lovit Pământul şi a dus la dispariţia unei mari părţi din fauna globului.

 Potrivit unui studiu publicat în Public Library of Science Biology şi citat de GadgetReport.ro, în urmă cu 66 de milioane de ani, un asteroid cu diametrul de 10 kilometri a lovit Terra si a dus la dispariţia unei mari părţi din fauna globului, inclusiv a dinozaurilor.

Studiul ştiinţific a arătat că impactul nu a afectat în mod egal toate formele de viaţă, dar a influenţat într-un mod decisiv modul în care s-a dezvoltat biosfera.

După catastrofă, experţii spun că a avut loc o schimbare majoră inclusiv în flora Pământului.

Raporturile de forţă între diferitele grupuri de plante s-au schimbat şi a luat avânt dezvoltarea plantelor care domină şi azi vegetaţia Terrei.

Expertul Benjamin Blonder, de la University of Arizona, a declarat că acest eveniment ar explica de ce, astăzi, pe planetă predomină pădurile formate din specii cu creştere sezonieră, cu frunze căzătoare.

Mai multe amănunte aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata la Realitatea TV.

Tot în materialul video de mai jos aflaţi detalii despre misterul pietrelor miscătoare din SUA, vedeţi cum arată primele televizoare cu Android lansate în România şi ce oferta de internet mobil a lansat Orange.