GadgetReport.ro TV. Tot ce trebuie sa stii despre noul iPhone 6 (VIDEO)

Data: 9/09/2014 | Autor: .

iphone-6

Fanii Apple şi presa internaţională aşteaptă astăzi, cu nerăbdare, lansarea noii generaţii iPhone 6. Telefonul va fi prezentat diseară, la ora 20, la Flint Center din Cupertino, California, locul în care Apple a lansat în urmă cu 30 de ani primul computer Mac.

Noul iPhone 6 va fi lansat, cel mai probabil, în două variante de ecran, una cu diagonala de 4,7 inchi şi alta cu ecran de 5,5 inchi. Cel de-al doilea model va reprezenta prima incursiune a Apple pe nişa phablet, acolo unde Samsung deţine supremaţia cu al său Galaxy Note.

IPhone 6 va avea un design bazat pe aluminiu, iar colţurile vor fi rotunjite pentru a se simţi mai confortabil în mână. Ecranul, cu rezoluţie Full HD, va fi acoperit cu safir, mai rezistent decât Gorilla Glass, soluţia care este folosită pe majoritatea telefoanelor de top din ziua de azi.

iPhone 6 va avea un procesor A8 mai rapid şi care va consuma mai puţină energie, o baterie mai mare, senzor de citire a amprentei şi o cameră despre care surse din piaţă spun că ar putea fi un Sony de 13 MP. Se speculează că modelul mai mare, cu ecran de 5,5 inci, va include şi tehnologia de stabilizare optică a imaginii şi că această versiune va fi oferită şi cu opţiunea de 128 GB capacitate de stocare internă.

Apple va introduce în premieră şi tehnologia NFC, care va permite utilizatorilor să efectueze plăţi şi să partajeze conţinut prin simpla atingere a două dispozitive sau conectarea de periferice.

GadgetReport.ro anticipează că Apple va prezenta un serviciu de plăţi prin intermediul dispozitivelor mobile, în parteneriat cu mari furnizori de servicii de plăţi electronice.

Apple se asteapta la un succes urias cu noul smartphone iPhone 6, motiv pentru care a comandat furnizorilor intre 70 si 80 de milioane de unitati. Potrivit unei analize trimise investitorilor, analistii de la RBC estimeaza ca Apple va vinde, in prima saptamana, peste 10 milioane de terminale iPhone 6.

Detalii despre telefon, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro pentru Realitatea TV. Înregistrarea o vedeţi în clipul de mai jos.