Galaxy Gear 2 ar putea avea ecran flexibil (VIDEO)

Data: 29/01/2014 | Autor: .

galaxy-gear-2Cea de-a doua generatie a ceasului inteligent Galaxy Gear ar putea avea un ecran flexibil, relateaza ZDNet Korea. Galaxy Gear 2 va fi lansat in martie sau aprilie, in cadrul unui eveniment special la Londra.

Potrivit G4Games, Galaxy Gear 2 va avea un design imbunatatit, o curea ceva mai buna si un software care va permite sincronizarea gadgetului si cu alte telefoane inafara celor de la Samsung.

Potrivit SamMobile, Galaxy Gear 2 va iclude si o aplicate care va permite monitorizarea sanatatii utilizatorului, la fel ca bratara Galaxy Band, un gadget ce ar putea fi lansat cu aceiasi ocazie.

In privinta hardware-ului, noul ceas Galaxy Gear 2 va aduce un procesor de 1,3 Ghz, 2 GB de RAM, o camera de 8 MP si un spatiu de stocare de 16/32 GB.  Despre pret niciun detaliu, pentru moment. Cel mai probabil Galaxy Gear 2 va costa intre 1000 si 1400 lei.

Pana sa lanseze noul ceas Galaxy Gear 2, Samsung a lansat un update major pentru primul sau ceas inteligent, Galaxy Gear. Software-ul ofera utilizatorilor, printre altele, posibilitatea de a vedea, pe smartwatch, update-urile de pe Facebook.  Update-ul aduce cateva modificari semnificative fata de oferta initiala.

Astfel, odata cu noul software, utilizatorii vor putea sa vizualizeze pe ceas e-mail-urile primite pe Gmail si mesajele de pe Facebook si Twitter. Update-ul aduce si imbunatatiri pentru aplicatia Smart Relay, care face legatura intre Galaxy Gear si dispozitivele compatibile.

Ecranele flexibile, din 2010

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung lucreaza intens la lansarea primelor gadgeturi cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). 

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

LG, Philips, Sharp, Sony si Nokia lucreaza, de asemenea, la lansarea unor astfel de ecrane, insa, potrivit surselor, Samsung se afla cu un pas inaintea competitorilor sai.

Exista deja mai multe solutii tehnice care ofera astfel de ecrane  electroluminescent display (ELD), electrophoretic display (EPD –used in electronic paper), electrochromic display (ECD), liquid crystal display (LCD), active matrix LCD (AMLCD), active matrix organic light emitting diode (AMOLED) low temperature poly silicon (LTPS) TFT, organic TFT (OTFT), oxide TFT, nano TFT.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente

Mai jos aveti un clip video care prezinta primele gadgeturi cu ecrane OLED.