Galaxy Note 8, cel mai scump smartphone din istoria Samsung. Noi detalii despre spectaculosul phablet sud-coreean

Data: 26/06/2017 | Autor: .

Galaxy Note 8, cel mai scump smartphone din istoria Samsung. Noi detalii despre spectaculosul phablet sud-coreean

Galaxy Note 8 va costa peste 1000 de dolari, în multe dintre pieţele internaţionale, având în vedere taxele şi comisioanele impuse de retaileri, estimează Ubergizmo. Deşi sud-coreenii vor promova telefonul la preţul de 999 dolari, artificiul de marketing nu va reuşi să păstreze phabletul sub nivelul considerat psihologic, de 1000 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Galaxy S8+ este, în prezent, cel mai scump telefon Samsung, fiind vândut la un preţ de peste 850 de dolari/euro în multe dintre pieţele internaţionale. Galaxy Note 8 ar putea depăşi acest prag, cele mai multe surse estimând că modelul va costa, în versiunea de top, 999 dolari/euro.

Galaxy Note 8 debutează pe 26 august, în cadrul unui eveniment organizat la New York

Galaxy Note 8 va avea un ecran de 6,3 inchi, 18.5:9 Super AMOLED, curbat şi întins pe 90% din partea frontală, fără buton fizic de home, la fel ca S8.

Telefonul va include cel mai nou procesor Exynos, 8895 (în majoritatea pieţelor internaţionale, inclusiv în România), sau Snapdragon 835 (în principal în SUA), alături de 6/8 GB de RAM.

Telefonul va rula Android 7.1.1. de pe un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB şi va include o baterie de 3300 mAh.

Spre deosebire de generaţia Galaxy S8, phabletul va include difuzoare stereo AKG şi un buton virtual dedicat asistentului Bixby. Asta după ce, la seria Galaxy S8, mulţi utilizatori s-au plâns că amplasarea eronată a butonului fizic face ca acesta să fie confundat cu cel de volum.

Galaxy Note 8 va avea o cameră principală duală, de 12 +13 MP, cu 3X optical zoom, şi o cameră de selfie de 8 MP.

Samsung Galaxy Note 8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Galaxy Note 8, experienţă de laptop

Galaxy Note 8 va fi capabil să ofere o experienţă similară cu laptopurile şi desktopurile de ultimă generaţie.

Sistemul de operare Android 7.0 va fi adaptat pentru ca, atunci când este montat în dock-ul special, să ofere o experienţă optimă pe ecranul televizorului sau monitor, similară cu cea oferită de un Chromebook.

La fel ca la S8, vom avea acces, astfel, la Word, Excel, Email şi, în general, toate aplicaţiile uzuale pe care le folosim zilnic pe un desktop sau un laptop. Galaxy Note8 „Baikal” va rula, cu siguranţă, sistemul de operare Android 7 Nougat.

Galaxy Note 8 va include dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.

Bineinteles, toate informatiile de mai sus trebuie privite cu rezerve, avand in vedere ca Samsung nu a facut niciun fel de anunt legat de noua generatie Galaxy Note 8.